Convocada per al dimarts, 21 de desembre, una vaga de consum

El sindicat CGT fa una crida perquè el dia 21 de desembre siga molt més que un dia sense compres. Que duga a replantejar-se el sistema productiu que pati, que es reflexione, críticament, sobre els hàbits i tipus de vida que tenim, com actuem, què pensem, per a què treballem, quin sentit té la propietat o en què gastem el que guanyem, entre d’altres coses.

Vivim temps difícils, només cal veure la xifra de l’atur per a adonar-se’n. Des de 2007 l’Estat Espanyol i el món capitalista està en crisi, en aquest cas, parlem de l’econòmica. Una crisi que està, entre d’altres coses, fent retrocedir els drets dels treballadors i de les treballadores. Per a intentar combatre aquest retrocés no només s’ha convocat una vaga general, sinó que s’han dut a terme altres mobilitzacions, sectorials o generals per tal que el govern central i la resta de governants europeus rectifiquen les seues agressives polítiques de restricció de la despesa. De fet, avui s’han convocat concentracions davant les diferents seus del Ministeri d’Economia. Però a més, des de la CGT s’ha convocat per al proper dimarts, 21 de desembre, una vaga de consum.

Una vaga de consum, asseguren, “és molt més que un dia sense compres. Implica replantejar-se el sistema productiu que patim. Implica una reflexió molt crítica sobre els hàbits i tipus de vida que tenim, com actuem, què pensem, per a què treballem, quin sentit té la propietat, en què gastem el que guanyem… Implica una aposta per l’austeritat, una aposta pel repartiment del treball i la riquesa, una aposta pel decreixement, contra l’ostentació, el luxe, el malbaratament, el superflu…”

Amb aquesta vaga de consum el que es planteja és de “boicotejar i no adquirir cap tipus de bé, producte o servei durant el pròxim 21 de desembre, amb l’objectiu de paralitzar el sistema productiu, les grans empreses, bancs, multinacionals i pressionar els governants de l’estat central, autonòmic i local perquè corregeisquen la seva actual política econòmica insostenible i antisocial que maltracta, menysprea i desposseeix a tots els col•lectius desfavorits.”

La Vaga de Consum no es fa contra el petit comerç o persones autònomes, que també estan pagant la crisi que bancs, multinacionals i especuladors han provocat. De fet, els impulsors d’aquesta vaga asseguren que “aquests sectors poden i han de recolzar aquesta vaga”, ja que “es realitza contra els responsables de la crisi (banca, especulació, patronal, classe política)”.

I és que és un fet que “els grans bancs, multinacionals i especuladors que van ocasionar la crisi del mercat financer mundial i que van rebre ajuts de desenes de milers de milions de les persones contribuents, estan pressionant ara als governs per retardar l’edat de jubilació als 67 anys, per abaratir encara més l’acomiadament tal com ja han aconseguit amb la Reforma Laboral, per privatitzar la Seguretat Social per la via del copagament, volen retallar més drets socials i laborals, continuar reduint el nostre poder adquisitiu rebaixant o congelant encara més salaris i pensions…, i és necessari parar-los”, asseveren des de la CGT.

”Amb aquesta Vaga podem demostrar a les mans de qui és la clau de la transformació social i definir un nou model productiu i social no basat en el consumisme, l’especulació i explotació de les persones i el planeta”, s’ha assegura en el manifest informatius dels motius de la vaga de consum. Allí també s’explica que “a diferència d’una Vaga General, la Vaga de Consum, pot ser secundada per tota la societat, començant pels qui més estan sofrint aquesta crisi : les persones aturades, jubilades, treballadores, autònomes, estudiants, etc”.

Com participar en la vaga de consum és fàcil, “no comprant, ni adquirint, ni consumint qualsevol tipus de bé, producte o servei que no sigui imprescindible” Alguns exemples pràctics que facilita la CGT:

# A l’aixecar-nos, consumir la mínima quantitat d’electricitat o aigua, baixar el termòstat diversos graus, no usar productes contaminants, tòxics…

# Realizar els desplaçaments en mitjans públics de transport i si és possible caminant o amb bicicleta. Si fos imprescindible l’ús d’un vehicle particular, procurar no viatjar sols o soles i compartir el desplaçament amb altres persones.

# No comprar als grans magatzems, centres comercials, supermercats, bancs, gasolineres, bars, cafeteries, restaurants, comerços, empreses amb centres d’atenció presencial o telefònica…

# Evitar el consum telefònic, l’ús de les targetes, la tramesa de correu electrònics, la instal•lació de qualsevol servei…

# Retirar els diners dels bancs (qui els tingui) perquè comprenguin que els diners són nostres i que tenim poder per transformar la realitat.
762 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!