Continuen les reaccions polítiques a Pego

La setmana passada repassàvem les reaccions polítiques que es van desencadenar després del darrer plenari extraordinari que va tenir lloc a l´Ajuntament de Pego i que encara no han acabat. De fet, el divendres els mitjans de comunicació comarcals rebien un comunicat de premsa per part de l´alcalde del municipi, el popular Carmelo Ortolà contestant a “les manifestacions realitzades pel President del Partit Popular de Pego aparegudes dimecres passat 12 de juliol al periòdic Levante d’Alacant” que ha continuació se´ls ofereix íntegrament. Davant dels manifestacions realitzades pel President del Partit Popular de Pego aparegudes dimecres passat 12 de juliol en el periòdic Llevant d’Alacant, i com a part al•ludida, l’Alcalde de Pego Carmelo Ortolà no pot mes que plantejar-se els següents qüestions que fa publiques als mitjans de comunicació:

1. Referent a la intenció del senyor Fernando Gil d’aglutinar a tota la dreta del municipi, i a pesar de l’afirmació que l’Alcalde no comulgue amb l’executiva local, considere que a estes altures de la legislatura i a deu mesos de les eleccions és una temeritat política parlar de futurs pactes electorals i més encara quan el Partit Popular de Pego ja té experiència sobrada de quins han sigut les conseqüències de les dos ocasions anteriors en les que s’ha unit al grup de Carlos Pascual.

En este fet es reafirma el refranyer popular que diu que “l’home és l’únic animal que entropessa dos vegades amb la mateixa pedra”, i en este cas fins a tres. Pareix mentida que el senyor Gil i el senyor Vicens, que han sigut objecte de tantes desqualificacions personals i insults (tant ells com les seues famílies) durant l’anterior legislatura per part de qui regentava esta Alcaldia, ara facen un canvi radical i de sobte pensen novament tornar a unir-se amb aquell que els insultava i ridiculitzava en públic i a través de les ones de Ràdio Pego.

Davant d’esta postura, i coneixent els antecedents patits pel Partit Popular de Pego fa només uns anys, em pregunte si hi ha altres intencions darrere de tot açò, a més de les polítiques. No obstant, al meu parer, els possibles pactes que puguen realitzar-se per part del Partit Popular quedarien, si de cas, supeditats als resultats electorals de 2007 així com a les directrius que en eixe moment marcara la Directiva Provincial o Regional del Partit, i no als compromisos personals del President de torn, ja que tots sabem (i és de domini públic a Pego) que en les eleccions a la presidència del Partit Popular local celebrades el 28 d’abril del 2005 el senyor Gil va traure tretze vots més que la meua candidatura gràcies al suport que li va brindar Carlos Pascual i la seua gent.

2. En referència que la postura oficial del Partit Popular de Pego és la del seu portaveu perquè segueix les directrius de l’Executiva, em pareix correcte que el senyor President, amb la potestat que li ofereix el seu càrrec així ho diga, però jo em considere fidel a la ideologia del meu partit i no compartisc que esta siga la postura oficial perquè hi ha moltes més persones que també tenen dret a opinar i a les que actualment no se’ls permet fer-ho. I em reitere en el que fa temps que venge dient: per favor, algú em pot indicar quan s’ha fet la presentació pública de l’Executiva a l’Assemblea Local, com marquen els estatuts del PP? Qui és el seu secretari? I el seu tresorer? On consta tot açò per escrit? On estan les actes que s’alcen en cada una de les sessions, reflectint qui assisteix i qui no? On té la seua seu el Partit Popular de Pego? Estos punts eren els que, des de la meua modesta postura, volia deixar clars amb la meua candidatura i amb la inexistent Executiva de hui en dia queden en l’aire.

3. En quant que a la pedrera de vots del Partit Popular residix en els Independents, considere que en este punt torna a equivocar-se el President del PP pegolí. És veritat que tots els regidors d’Iniciativa Independent són gent de centre-dreta, i alguns d’ells mereixen els meus màxims respectes. Però no oblidem que els votants de Carlos Pascual són una mescla de diferents ideologies (PP, PSOE, Va unir Valenciana, Esquerra Unida, extrema dreta, etc) i si no es crega açò, fem una comparativa entre els resultats locals i autonòmics de les passades eleccions i podrem contemplar que la diferència de vot en este municipi respecte al Partit Popular a Pego i en la Generalitat no és tan gran.

Jo no estaria segur, ni m’arriscaria tal com ha vaticinat el senyor President, a eixa aglutinació de candidatura ja que moltes persones que voten a Carlos Pascual com a independent no ho seguirien votant integrat en una candidatura del Partit Popular, i més tenint en compte que “ja no és ningú en l’Ajuntament” com diu Fernando Gil en les seues declaracions. Perquè no hem d’oblidar que Pascual era molt valorat per la seua forma peculiar de fer les coses (les conseqüències de les quals ja sabem) però són igualment valorats els seus regidors? què dirà el seu electorat de la nul•la política d’oposició que han estat fent durant els tres últims anys? Comptat i debatut continue considerant que esta pretensió d’unificació és hui per hui, i com he exposat anteriorment, un suïcidi polític per al nostre partit. O és això el que es pretén per tercera vegada, carregar-se a un Partit Popular de Pego que està emergent i amb bones perspectives?

Per cert, perquè diu el senyor Gil que Carlos Pascual ja no és ningú en l’Ajuntament si les seues visites a l’Avinguda d’Alcoi, 38 (o siga, el taller de Pascual) s’han repetit reiteradament?

D’altra banda, em pareix molt correcta la referència de canviar les formes del govern de l’exalcalde, ja que això és una prova més que el senyor Gil no ha oblidat quina era la forma de governar de Pascual. Però, jo preguntaria, Carlos Pascual se les ha deixat canviar en les últimes dos ocasions que ha pactat amb ell?

4. Sobre els diferents criteris en el Partit Popular.
Com poden veure Vostés, les discrepàncies són clares respecte al futur del Partit Popular de Pego; i no ens oblidem que no es tracta de tan sols de les discrepàncies de l’Alcalde i el President d’un partit, sinó que si jo mantinc esta postura és perquè em sent abonat per moltíssima gent que crega en el Partit Popular pegolí. I estes discrepàncies són realment punts de vista diferents, distintes formes de fer i enfocar les coses.
Com bé diu el President, hi ha edils que “no combreguen amb les idees de l’executiva”; jo matisaria açò dient que no són les idees d’una executiva (que reitere, no existeix) sinó les idees de dos persones: del President del Partit i del seu Portaveu en l’Ajuntament.

Pel que es refereix al “no estar d’acord sobre on pararan els diners de les inversions que es van aprovar en l’últim ple” també discrepe amb esta afirmació perquè com a Alcalde crec que invertir a millorar infraestructures com el cementiri municipal, adequar camins rurals, rehabilitar el Passeig Cervantes, asfaltar i arreglar el carrer Sant Lluïu, dotar la població d’un circuit de parades d’autobús que comprenga a tot el poble i pagar indemnitzacions de sentències condemnatòries d’aquell senyor que va governar i a tots els pegolins va endeutar és obligació de tot polític de dretes, d’esquerres o de centre, perquè el benestar d’un poble preval sobretot i no té ideologia política.

5. Referent a la continuació del pacte de govern, crec necessari fer públic que vaig mantindre una reunió amb el Grup Municipal Popular immediatament després de finalitzar l’últim ple, on va quedar patent la necessitat una reunió urgent de tots els càrrecs del PP a Pego junt amb els seus hòmens de confiança; la seua finalitat seria estudiar detalladament la situació en què ens trobem actualment abans de prendre cap decisió, que per descomptat, hauria d’estar avalada per autoritats supramunicipals del Partit Popular.
Este plantejament li’l vaig comunicar personalment el mateix dia al President del PP a Pego; la resposta a esta sol•licitud han sigut les declaracions aparegudes en el periòdic Levante d’Alacant el passat 12 de juliol. La meua postura és, perquè, la d’estudiar seriosament la situació (tant a nivell local com supramunicipal) i després d’això traure unes conclusions i actuar en conseqüència a elles. Mentrestant, continuaré al front d’este Tripartit.


Des del meu punt de vista, com a Alcalde del Partit Popular (i amb molta honra de ser-ho), crec que un càrrec públic està sotmès a moltes crítiques i ha de saber-les assumir i, creent-me, he engolit moltes estos tres anys, entre elles dels que no hagueren hagut de criticar: alguns membres marcats del meu partit. Però hi ha una cosa que ha de tindre molt clara un polític, i és que està al servei dels seus ciutadans pese el que li pese i ací, a Pego, ens coneixem tots i la gent de peu sap valorar les persones pels seus fets.
El meu compromís davant de notari del dia 12 de juny de l’any 2004 va ser el de formar part d’un Tripartit i tan sols circumstàncies molt excepcionals em portarien a trencar-ho. El meu President al•ludeix que s’haurien de retirar les competències en el govern als edils del Bloc, la qual cosa suposaria la ruptura directa del pacte; esta postura com he explicat anteriorment només en circumstàncies molt especials la duria a terme, però no seria tan sols per als edils nacionalistes.


Pego, 14 de juliol del 2006
José Carmelo ORTOLÀ SISCAR
Alcalde de Pego
757 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!