Continuen les accions i iniciatives contra la violència masclista pel 25N

Aquest matí l’Ajuntament de Pego ha fet públic el vídeo contra la violència masclista que han fet alumnes de l’IES Enric Valor. A més a més, són ja 80 els comerços del poble que s’han adherit a la campanya del 25N promoguda per la regidoria d’Igualtat en col·laboració amb la de Comerç i Promoció Econòmica i Dones Cabal. En els aparadors llueixen diferents frases contra la violència de gènere, les quals posen de relleu diferents actituds masclistes, a més d’instar a les dones a empoderar-se.

I els centres educatius han penjat també una pancarta amb un missatge contra la violència de gènere, la qual hi romandrà també durant el mes de desembre.

Les activitats institucionals continuaran hui, a les set de la vesprada, amb l’encesa de la il·luminació especial de la façana de l’Ajuntament per al 25N.

D’altra banda, el grup feminista Pandora també està duent a terme una acció de conscienciació a través de les xarxes socials amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Aquesta setmana en la seua pàgina de Facebook es comparteix imatges de dones amb frases i missatges contra la violència de gènere, sota el hashtag #EMPODERAT.

I la Xarxa de Dones de la Marina Alta ha difós un manifest així com una esquela que recull els noms de les dones, xiquets i xiquetes víctimes del masclisme, assassinades des del novembre de 2019.

La xarxa en el seu escrit del 25N afirma que la violència contra les dones és una greu violació dels Drets Humans i fa una crida a tota la societat a mostrar Tolerància zero davant d’ella.

JORNADA SOBRE LA VIOLÈNCIA DIGITAL CAP A LA DONA 

Les dues institucions s’han unit per a organitzar conjuntament una sèrie d’activitats emmarcades en el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Han posat en marxa una jornada centrada en la violència digital exercida sobre la dona que se celebrarà demà dimecres, dia 25N, a les 16.30 hores de manera telemàtica a través de la web, el canal de YouTube i les xarxes socials de Casa Mediterráneo.

La inauguració de l’acte comptarà amb la intervenció del Director General en funcions de Casa Mediterrani, Héctor Salvador Ferri, la Sotssecretària d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, María Celsa Nuño García, i la Subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador Pacheco, els qui abordaran les mesures que les seues respectives institucions han adoptat per a lluitar contra la violència de gènere.

La sessió continua amb una conferència sobre “Cóm previndre la violència digital en l’adolescència”, pronunciada per l’educadora social experta en violència de gènere, Marina Marroquí.

Li succeirà una taula redona, moderada per la Cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern a Alacant, Modes Salazar Agulló, en la qual intervindran experts en violència de gènere digital.

En aquest sentit, l’Inspector de la Policia Nacional, Cap del Grup de Delictes Tecnològics de la Brigada Provincial de Policia Judicial d’Alacant exposarà la tasca de “La Policia Nacional davant la violència digital”, mentre que el sergent de la Guàrdia Civil d’Alacant, Roberto García Poves incidirà en “La Guàrdia civil davant la violència digital”.

D’altra part, la Inspectora/Instructora de la Subdirecció General de la Inspecció de Dades de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, Tamara Sánchez López, explicarà el “Canal Prioritari de l’Agència Espanyola de Protecció de dades”.

La celebració d’aquest esdeveniment “permet conjugar forces entre les institucions públiques per a donar visibilitat a un greu problema que afecta milers de dones de la geografia mediterrània; per això en aquesta ocasió, i en uns moments marcats per la pandèmia de la covid-19, s’ha apostat pel format digital que permetrà traslladar aquest missatge a un major nombre de persones”, ha explicat el director general en funcions de Casa Mediterráneo, Héctor Salvador.

Per a seguir aquesta jornada s’ha d’accedir al web de Casa Mediterráneo. 

 

958 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!