Continuen les absències al plenari de Pego

Les absències d´Eduardo Síscar i l´oposició van obligar ahir al plenari municipal ha deixar sense discutir temes com la renovació del jutge de pau; el nomenament de fills adoptius de Josep Martínez Rondan i José Albero Francés; la subsanació de la modificació de sol dotacional ni la subsanació de deficiències de parcel•la mínima. A més, el regidor Pau Folqués va voler saber les possibles conseqüències per a l´ajuntament d´un pleit interposat per una particular per possibles cobrament de comissions de l´empresa de “Fomentos y Contratas”. Les absències van marcar gran part del plenari ordinari del mes de febrer, ja que cinc punts de l´ordre del dia van haver de ser deixats damunt la taula perquè requerien majoria absoluta per a poder prosperar. En concret no es van poder abordar a la sessió plenària d´ahir la renovació del Jutge de Pau, el nomenament de fills adoptius de Josep Martínez Rondan i José Albero Francés. A més, la desclassificació com a bé dotacional del local del Bar Daniel així com la consideració de dotacionals d´altres recintes municipals. El darrer punt afectat va estar la subsanació de deficiències en referència a les distintes tipologies d’edificis en alguns sectors així com l´estipulació de l’ample de les façanes.

Davant la situació creada, el regidor d´obres i serveis, el popular Pascual Garcia, va demanar al primer edil que s´expedientara les persones absents, és a dir, el regidor d´urbanisme, el també popular Eduardo Síscar i els huit regidors d´Iniciativa Independent.

A partir d´eixe moment, una cascada de reaccions es van succeir. La següent intervenció és la del regidor de festes, el nacionalista Pau Folqués, que prega a la ciutadania que reflexionen l´actitud dels no presents a la sala que no defenen els interessos del poble ni dels seus votants.

El portaveu del Bloc, Joan Carles Cambrils, en la seua intervenció va posar l´accent en la importància dels punts urbanístics que es s´estaven deixant damunt la taula, temes que afecten a l´activitat diària de la construcció i de moltes famílies que tenen aquest problema.

El socialista Andreu Dominguis va apuntar a la irresponsabilitat que suposa aquesta actitud continuada de no assistència als plenaris dels regidors de l´oposició i del popular Síscar. Acte de responsabilitat que d´ací a uns mesos, continuava Dominguis, voldran demostrar presentant-se a les eleccions.

La resta d´assumptes van ser resolts amb celeritat. En primer lloc es va reconèixer una factura de 2002, de 4.532 euros, que no havia estat pressuposta i encara no s´havia pagat.

Es va renovar l´oferta del quiosc del Clot que va quedar deserta una vegada vençut el termini de presentació de sol•licituds, el dia 5 de gener. Les condicions de construcció, explotació i conservació del futur quiosc del Clot són les mateixes en les que va eixir el Quiosc de Verdales que s´ha concedit. Ho explicava el regidor d´hisenda, Joan Carles Cambrils, que també fa referència a la polèmica creada al voltant de la venda o no de begudes alcohòliques en aquest tipus d´establiments. La normativa espanyola al respecte de vendre begudes alcohòliques en via pública és molt estricta, assegura Cambrils.

Es rectificava l´error material, una vegada demostrades les dades, respecte a una parcel•la del PAI Verdales que havia estat doblement inscrita i que corresponia a una sola persona i era una sola parcel•la.

Va ser aprovada la prosposta per a inscriure´s en el Pla Provincial d´Obres i Equipaments, anualitat 2007. Aquest pla permetrà la remodelació del carrer Sant Lluís i d´altres 35 carrers del centre del municipi. El projecte compta amb una subvenció de la Diputació d´Alacant del 75% , que traduït en xifres serien 378.508 euros. L´Ajuntament aportaria el 25% del pressupost que correspon a 126.169 euros, amb una resultant total de 504.678 euros de cost del projecte. Carmelo Ortolà ho explicava.

El regidor popular Pascual Garcia va voler saber si el regidor d´urbanisme havia estat present en la comissió informativa.

Pau Folqués, regidor d´aigües va destacar que junt als treballs de remodelació de carrers s´està executant el canvi de canonades d´aigua potable que són de plom per PVC per tal de respectar la normativa vigent, que prohibirà el plom d´ací a uns anys.

El regidor d´agricultura, el socialista Andreu Dominguis va voler que constara la demanda per a pujar al proper plenari la moció presentada per la Unió de Llauradors, fa aproximadament un mes, que demana el recolzament del consistori pegolí davant la crisi que pateix el sector citrícola valencià.

En el torn de precs i preguntes, el nacionalista Pau Folqués va voler informar-se sobre la testificació d´un funcionari de l´ajuntament fa dues setmanes. Sembla ser que aquest treballador municipal va testificar en un pleit interposat per una tercera persona referent a uns possibles cobraments de comissions de la compra-venda d´una nau per part de l´empresa de Fomentos y Contratas. Al respecte d´aquest assumpte Folqués li prega a l´alcalde que es pose en contacte amb FCC per tal d´informar-se si la qüestió implicarà al propi ajuntament.

650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!