‘Conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes a la Marina Alta’ en l’últim número de la revista Aguaits

Este es presenta demà dijous a Pego, a les 20h., a la Casa de Cultura, amb la presència de la presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, Rosa Seser, la regidora de Cultura, Alicia Siscar i els autors dels diferents articles que hi composen l’última Aguaits, Ignasi Cervera, Joan Miquel Rafet, Maria Josep Ripoll i Josep Vicent Sánchez. Entre els conflictes que inclou l’últim número d’Aguaits hi trobem la ‘guerra de l’aigua’ entre Pego i Dénia.
Aguaits és una revista d’investigació i assaig de tirada anual. Va nàixer el 1988 i l’ampara l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA). El seu objectiu és donar a conèixer aspectes i realitats del passat de la comarca, amb repercussió en el present. La revista està oberta a tots els investigadors que parlen de la comarca de la Marina Alta, però també dóna cabuda a treballs més generals que ajuden a comprendre millor la nostra realitat i història.
El seu últim número, un doble volum (nº 32-33), serà presentat a Pego demà dijous, a les 20h., a la Casa de Cultura. En ell es tracten ‘Conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes a la Marina Alta’.
L’índex del darrer número de la revista Aguaits mostra com d’àmplia és la investigació sobre eixos conflictes comarcals i les mobilitzacions que s’han produït al si de la comarca. A excepció de la presentació, que corre a càrrec del doctor en geografia Joan Romero, la resta d’articles que integren este doble volum d’Aguaits estan coescrits per Ignasi Cervera, Joan Miquel Rafet, Maria Josep Ripoll i Josep Vicent Sánchez.

Índex:
– Presentació: Un país davant l’espill. Crònica d’un cert fracàs col•lectiu (Joan Romero)
– Quatre dècades de conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes a la Marina Alta
– Els conflictes socials sorgits de la planificació i construcció d’infraestructures a la Marina Alta
– Conflictes urbanístics i reacció social a la comarca de la Marina Alta
– Mobilitzacions i conflictes derivats de la protecció ambiental a la Marina Alta
– El riu Girona, risc d’inundació i mobilització social
– La “Guerra de l’aigua” entre Dènia i Pego-Oliva
– Balanç final i estratègies d’actuació per a la comarca de la Marina Alta
888 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!