Concentració l’1 de juny i recollida de signatures són les primeres accions per a demanar una solució real al punt negre que és l’encreuament de Sant Jaume

La junta de portaveus de l’Ajuntament de Pego va acordar ahir seguir endavant amb la concentració convocada per divendres 1 de juny, a les 19.30h., a la plaça de l’Ajuntament per reclamar una solució a curt termini per a l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume, on cada any hi ha víctimes mortals. A més, s’encetarà una campanya de recollida de signatures. D’altra banda, dimarts que ve la junta de portaveus es reunirà a Pego amb l’alcalde i portaveus municipals de l’Ajuntament d’Oliva.

Dijous es va reunir a l’Ajuntament de Pego la junta de portaveus per a abordar la problemàtica de l’encreuament entre la N-332 i la CV-678 i les accions a emprendre per pressionar el Ministeri de Foment perquè complisca la promesa de tirar endavant el projecte que hauria de permetre poder creuar la carretera nacional per dalt de la mateixa.

La redacció inicial del projecte es va realitzar en 2001. En 2007 el projecte es va licitar i en 2015 semblava que les obres havien començat. Però va ser un miratge. Segons les explicacions de la Sudelegació de Govern als representants pegolins, l’empresa que havia d’executar el projecte, degut a la variació de preus entre 2008 i 2015, va demanar millores que valien més que el propi projecte. El que va provocar que renunciaren al projecte que li havia concedit el Ministeri de Foment. Ara, caldria la redacció d’un nou projecte que contemplara la normativa actual i actualitzara preus. Esta modificació de projecte de reordenació estava prevista que s’incloguera en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018, recentment aprovats, segons la subdelegació de govern. Però finalment no s’han inclòs. D’aquí la mobilització pegolina.

Hem de dir, però, que abans que en 2001 es redactar inicialment el projecte de reordenació de l’encreuament conegut a Pego com de l’Hostal de Sant Jaume, el que unix la CV-678 i la N-332, ja es reclamava una solució per a este punt negre que provoca, cada any, víctimes mortals. I per tant és una reivindicació històrica dels pegolins i les pegolines, que ha tornat a prendre força després de l’últim accident mortal ocorregut el passat 17 de maig.

Ahir dijous la junta de portaveus de l’Ajuntament de Pego va consensuar anar de la mà per a reclamar una solució a curt i mitjà termini per a acabar amb les morts a l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume. Així, convoquen a tota la ciutadania divendres, 1 de juny, a les 19.30h., a la plaça de l’Ajuntament de Pego, on es llegirà un manifest conjunt. Així mateix, va a començar-se una campanya de recollida de signatures per a exigir eixa reordenació.

D’altra banda, avançava l’alcalde de Pego, Enrique Moll, dimarts que ve la junta de portaveus de l’Ajuntament de Pego es reunirà amb l’alcalde i els portaveus de la resta de forces polítiques d’Oliva per a, conjuntament, estudiar quines accions conjuntes de protesta es poden dur a terme.

Ressaltava l’alcalde de Pego, Enrique Moll que esta lluita és conjunta, de tota la ciutadania pegolina. Indicava, sobre esta qüestió que «ningú té la intenció de penjar-se cap medalla per damunt de la resta perquè volem el bé per al poble».

També revelava que la proposta de tallar la N-332 «és complicada» perquè «permisos [per a eixes accions] no se’n donen i pot comportar conseqüències jurídiques fortes per a cadascun dels que participem». No obstant això, deixava clar Enrique Moll que cal «donar-li una solució» al problema que representa l’encreuament de la N-332 amb la CV-678 i s’ha de fer «d’una manera visible» i és per això que s’estan estudiant diverses alternatives per a continuar amb les mobilitzacions.

 

1493 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!