Concentració a Pego contra la violència masclista

La plaça de l’Ajuntament de Pego va ser l’escenari el divendres d’una concentració per a exigir la fi de la violència masclista, coincidint amb altres milers de convocatòries fixades a les 10 de la nit al llarg de tota la geografia espanyola.


El col·lectiu feminista Dones Cabal va fer una crida a eixir al carrer a tota la ciutadania fent-se ressò de la convocatòria de concentracions arran les notícies que se succeïren dijous i divendres al respecte de diferents casos en què el masclisme es va cobrar la vida de dones i xiquetes.


D’un costat, la troballa del cos de la xiqueta Oliva, assassinada presumptament per son pare, Tomàs Gimeno, junt amb la seua germana menuda, Anna.


D’un altre, el divendres es va saber també l’assassinat d’una jove de 17 anys, Rocío Caíz, a la localitat sevillana de Martín de la Jara (Sevilla) a les mans de la seua ex-parella.


Notícies que van tindre una resposta immediata per part dels col·lectius feministes. Dones Cabal va llegir un manifest el divendres per veu de Carmina Dominguis.


18 feminicidis i dos menors assassinats pels seus pares, parelles o ex parelles de les seues mares eren el divendres les sagnants xifres de la violència masclista a Espanya, sense incloure encara a les xiquetes Olivia i Anna, ni a Rocío Caíz. 1.095 dones víctimes mortals des de 2003 i 39 xiquetes i xiquets, des de 2013.


Hem de recordar que a través del número 016 s’atén a les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents. Aquest número no deixa rastre a la factura telefònica però, ha de ser esborrat del llistat de trucades recents. A més, també es dóna atenció a través del número de WhatsApp 600 000 016.

 702 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!