Comunicat de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Pego

La regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Pego, després de mantindre la reunió setmanal amb Salut Pública, el Centre de Salut de Pego i Marina Salut, i de celebrar una Junta de Portaveus, ha fet públic el següent comunicat:

Pegolins i pegolines:

Com des de l’inici de la pandèmia tots els divendres els alcaldes i regidors i regidores de sanitat de la comarca ens reunim per videoconferència amb Marina Salut i Salut Pública per a que ens informen de la situació de la Covid-19.

A la reunió d’avui ens hem assabentat que les dades de Pego no són les millors. En aquests moments segons la Conselleria de Sanitat a la nostra localitat tenim 52 positius en PCR + de 14 dies, hem passat la corba més alta en aquest gener, pareix que anem estabilitzant mos després de la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any.

Vist el malestar creat a la nostra població degut al tancament perimetral d’Oliva, localitat veïna, des de l’ajuntament s’ha demanat un informe a Salut pública on ens especifiquen els indicadors que s’estudien per a valorar el nivell de risc en el que es troba cada municipi. Actualment no es prevé un tancament perimetral per a Pego, ja que ens mantenim en el nivell 1, perquè la incidència fins ara ha estat escassa, tot i això no vol dir que aquests paràmetres canvien i demà es tinguen que prendre altre tipus de decisions.

D’aquesta reunió ens informen de les noves mesures que s’adoptaran a l’hospital Marina Salut:

– S’atura l’activitat quirúrgica no urgent.
– El servei d’atenció primària seria el mateix de moment.
– A dia d’avui hi ha en planta 36 pacients de Covid 19 i 13 en l’UCI, no són dates alarmants segons l’augment de positius.
– Hui s’escomença la vacunació al personal sanitari i a les residències que restaven.
– Conselleria ha contractat molta gent per a cobrir les necessitats.

– no deixen entrar acompanyants a consultes externes ni a planta.

De part del centre de salut del nostre municipi ens informen que està saturat de proves Covid i malalts respiratoris, i que actualment hi ha 121 persones en seguiment.

No podem abaixar la guàrdia encara estem en un pic alt i Pego com ha fet sempre pot respondre i fer baixar eixa corba, tot depèn de nosaltres, de la responsabilitat de cadascú, hem de complir les normes, posar-nos la mascareta, respectar les distancies, llavar- nos les mans i sobretot quedar-nos a casa i evitar el contacte social no necessari.

De nosaltres depén, un crit a la població siga’m responsables i tinga’m trellat, entre tots ho aconseguirem.

Regidora de Sanitat

Alicia Siscar

1603 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!