12 nous positius detectats a Pego i 317 a la Marina Alta

La Conselleria de Sanitat ha actualitzat aquest matí les dades de la pandèmia corresponents als diferents Departaments de Salut. L’estadística recull 12 nous positius a Pego, que passa a tindre un total de 181 casos des de l’inici de la pandèmia. En l’actualitat hi ha, segons les xifres oficials, 52 casos actius. Els 12 nous positius signifiquen un augment lleugerament inferior als registrats en les darreres actualitzacions. És per això que la xifra de la incidència acumulada en els últims 14 dies ha baixat de 533,18 casos a 513,43 casos, per cada 100.000 habitants.

A la Marina Alta la incidència acumulada en els últims 14 dies se situa en 535,69 casos per cada 100.000 habitants amb els 317 nous positius detectats amb proves PCR o test d’antígens.

Els nous positius corresponen 121 a Dénia, 44 a Teulada-Moraria i 40 a Calp. Xàbia ha sumat 21 nous casos, Benissa 15, Gata de Gorgos 15, Pedreguer i Ondara 10 cada municipi, Orba 5, El Verger 3 i la Vall de Laguar 2. A el Poble Nou de Benitatxell, El Ràfol, Alcalalí, Xaló i la Vall d’Ebo s’ha detectat un cas.

A l’estadística comarcal s’ha afegit una nova defunció, a Calp, població que ha perdut ja 8 persones amb coronavirus. El total de defuncions al Departament de Salut de Dénia és de 56 des de l’inici de la pandèmia. I la taxa de defunció se situa en 32,61 per cada 100.000 habitants.

LA SITUACIÓ, A DEBAT EN EL PLENARI DE GENER

La corporació municipal de Pego va parlar de la situació sanitària i del coronavirus en el ple ordinari de gener celebrat ahir. I a les dotze del migdia de hui s’ha iniciat una Junta de Portaveus amb la mateixa qüestió a tractar.

Quant a la sessió plenària d’ahir, l’únic punt a tractar va ser una moció presentada pel grup municipal de Ciudadanos en la qual el regidor Simón Ortolà demanava que l’Ajuntament de Pego posara a disposició del Centre de Salut els immobles de titularitat municipal per a la vacunació contra la COVID-19.
– plenari 1

La proposta va ser rebutjada. Rebé els vots en contra del Pspv-Psoe, Ciutadans de Pego i Compromís i l’abstenció de Populars Pego.

Segons explicaren l’alcalde, Enrique Moll, i la regidora de Sanitat, Alicia Siscar, l’Ajuntament de Pego ja ha posat a disposició de Salut Pública i Sanitat tot els seus recursos mobiliaris. Com recordaren, cada divendres els responsables municipals dels ajuntaments de la comarca es reuneixen telemàticament amb Salut Pública, Sanitat i Marina Salut i és en aquestes reunions que l’Ajuntament de Pego s’ha posat a disposició de les autoritats sanitàries per a col·laborar en el procés de vacunació massiva.
– plenari 2

A més, a més, la regidora de Sanitat aclarí que la vacunació contra la COVID-19 no depén ni de la Conselleria de Sanitat, ni del Govern d’Espanya.
– plenari 3

En el torn de precs i preguntes es va debatre sobre si escau sol·licitar el tancament perimetral de Pego a la Conselleria de Sanitat. El portaveu socialista, Raúl Tamarit, va presentar un informe que havia fet arribar la Conselleria a l’Ajuntament a primera hora de la vesprada.
– plenari 4

El portaveu socialista aportà alguns detalls d’aquest informe amb el qual l’equip de govern descartava ahir la possibilitat del tancament perimetral del terme.
Dades sobre la situació en altres poblacions de la Marina Alta i en Oliva.
– plenari 5

A més, l’alcalde puntualitzà en aquest debat que la decisió de tancar perimetralment un municipi correspon a la Conselleria de Sanitat.

Des de Compromís, la portaveu Anna Sastre va demanar a l’equip de govern que la corporació torne a treballar conjuntament com en els primers mesos de la pandèmia i, a més, que es mantinga a l’oposició informada de la situació en tot moment.
– plenari 6

Per part de Populars Pego Ana Ortolà es va manifestar en una línia molt semblant.
– plenari 7

La Junta de Portaveus tenia previst reunir-se a les 12 per a conéixer i valorar les últimes dades presentades les autoritats sanitàries en la sessió dels divendres amb els ajuntaments.

D’altra banda, en l’apartat de precs i preguntes el grup Compromís, a través de Conxa del Ruste, va pregar a l’alcalde que modere les sessions plenàries per tal de garantir el respecte als seus regidors i al diputat provincial Josep Nadal. I, a més, anuncià que presentarà pròximament un esborrany de reglament per al ple.
– plenari 8
865 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!