Compromís per Pego presenta la seua fulla de ruta per a la propera legislatura i declara que «els partits que tinguen les mateixes prioritats ens trobaran al camí»

En un comunicat de premsa Compromís per Pego, la segona força política al nou consistori pegolí, aposta per «la dinamització econòmica entesa com un sistema relacionat en totes les àrees de l’Ajuntament i no en compartiments estancs definits per regidories». Reitera Compromís la idea de transformar Serveis Socials en «dinamitzadors de l’economia». Aposten perquè «qualsevol persona puga veure i conéixer tots els contractes signats amb l’Ajuntament i perquè s’han signat». Defensen l’eliminació dels «assessors dels regidors» així com l’eliminació de «les dedicacions exclusives excepte en el cas de l’alcaldia, totes dues mesures per tal d’estalviar diners a l’Ajuntament».

Entrem en una de les dues setmanes decisives abans de constituir-se les noves corporacions municipals, el proper dissabte 13 de juny. La setmana passada el futur alcalde de Pego, el socialista Enrique Moll ens informava de l’inici d’una ronda de converses amb tots els partits polítics que conformaran la nova corporació municipal de l’Ajuntament de Pego. A hores no en tenim notícies confirmades de l’inici d’eixes converses. No obstant, els partits van posicionant-se. El primer a fer-ho, després de la declaració de Carmelo Ortolà, la mateixa nit electoral, en què avançava que Ciutadans de Pego «facilitaria la governabilitat», ha estat Compromís per Pego.

Hui, Compromís per Pego, ha remés un comunicat de premsa als mitjans comarcals on, d’una banda agraïx «a tota la ciutadania de Pego el suport demostrat que ha possibilitat que hui Compromís per Pego siga la segona força política pegolina passant de dos a quatre regidors al plenari, amb un augment de percentatge de vots de més del 91%, és a dir, pràcticament el doble que en les anteriors eleccions».

També agraïxen el suport a la candidatura autonòmica «en la qual, a Pego, hem estat la primera força política amb un augment de més del 157% de vot, igual que al total de la Marina Alta, gràcies a aquests resultat tindrem 5 diputats de Compromís per la circumscripció d’Alacant a les Corts, entre ells al nostre veí i company Josep Nadal que ocupava la tercera plaça».

Esta segona posició ha dut a afirmar Compromís per Pego que «seguirem lluitant, ara amb més força, perquè Pego tinga un bon govern que encapçale la població a l’eixida de la crisi/estafa en què ens trobem, i ho farem com s’indicava al nostre programa, amb una clara aposta per la dinamització econòmica entesa com un sistema relacionat en totes les àrees de l’Ajuntament i no en compartiments estancs definits per regidories».

Recorden que una de les seues apostes principals és transformar els Serveis Socials perquè no servisquen «únicament [per] posar pegats perquè persones que ja ho han perdut tot puguen pagar els serveis bàsics, sinó que servisquen de dinamitzadors de l’economia a través de bosses de treball, formació, treball comunitari i programes específics per sectors de població». Incidixen en el fet que «els Serveis Socials han de ser una eina per a tota la població independentment de la seua situació econòmica per tal de prevenir l’exclusió social en qualsevol de les seues vessants».

La seua aposta per la «transparència absoluta» continua intacta i aposten perquè «qualsevol persona puga veure i conèixer tots els contractes signats amb l’Ajuntament i perquè s’han signat, amb l’objectiu d’eliminar les contractacions “a dit” amb l’exposició de concursos públics per a l’obtenció de contractes siga quina siga la seua quantia».

Així mateix, en la seua fulla de ruta per a «el bon govern», des de Compromís per Pego defensen «eliminar els assessors dels regidors perquè entenem que amb el personal tècnic de l’Ajuntament els polítics tenen tot l’assessorament necessari, a més d’eliminar les dedicacions exclusives excepte en el cas de l’alcaldia, totes dues mesures per tal d’estalviar diners a l’Ajuntament».

Ressalta el Col·lectiu de Compromís per Pego la seua «visió clara de futur per a Pego que ja es plasmava al nostre Programa electoral». Una visió que presenta l’Ajuntament apostant clarament i definitiva «per la transparència i participació més absolutes, per la defensa dels drets socials de les persones prioritzant aquests aspectes sobre la resta i ha de ser un agent dinamitzador de l’economia, no un obstacle».

Declaren des de Compromís per Pego que «els partits que tinguen les mateixes prioritats ens trobaran al camí i nosaltres treballarem com sempre hem fet, però ara amb més força que mai, per les persones i al costat de les persones».

També advertixen que «les decisions que s’hagen de prendre en Compromís per Pego […] es prendran en una pròxima assemblea en la qual podran participar tant persones afiliades com simpatitzants que vulguen donar la seua opinió».
724 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!