Compromís per Pego ha demanat la paralització cautelar de la licitació del PAI Pego Golf

Segons ha informat en nota de premsa, la coalició ha presentat davant el jutjat contenciós-administratiu d’Alacant una petició de paralització dels acords del ple en què s’aprovà les bases de la licitació del projecte urbanístic Pego Golf. Com indiquen, l’acord plenari es va produir al mes de novembre passat, amb els vots a favor de tots els partit de la corporació, excepte Compromís, que votà en contra. Aquest acord suposava l’inici del procediment de licitació, per gestió indirecta, del Programa d’Actuació Integrada (PAI) del Sector Pego Golf.

Compromís per Pego explica que l’aprovació de les bases donava inici a un termini de tres mesos per a la presentació d’alternatives tècniques, de les diferents empreses aspirants a urbanitzar el PAI, i, diu el comunicat, «ara l’Ajuntament està pendent de triar l’alternativa tècnica que decidirà a l’Agent urbanitzador». Tot això, recorden, «després de conèixer-se per converses de membres del govern que l’única empresa interessada és CHG, la mateixa empresa que s’encarrega de les extraccions d’Aigües del Bullent i que està sent investigada per la fiscalia per l’espoli d’aigua del riu Bullent i la Marjal».

Compromís basa el recurs en què el PAI no està vigent, una qüestió que venen reiterant des del 2018. Escoltem el regidor Àngel Oltra.

En el comunicat afirmen que «Tot i les reiterades advertències i la petició de suspensió del procediment de programació realitzades a l’Ajuntament, l’equip de govern del PSOE no ha variat la seua postura persistint en la tramitació d’un PAI, que no es troba emparat per cap instrument de planejament que li done cobertura legal, ja que el Pla Parcial reclassificatori de sòl Pego Golf, en data de hui no es troba vigent».

Així, Compromís afirma que «Davant d’aquesta situació ha sol·licitat la mesura cautelar de suspensió del procediment administratiu, a fi d’evitar una situació irreparable de transformació del sòl i que l’Ajuntament incórrega en una sèrie de despeses innecessàries derivades d’una mala gestió fruit de la falta d’idees i de l’electoralisme curt de mires». Ho explica Àngel Oltra.

La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, diu que l’equip de govern comptava ja amb què Compromís faria el recurs.

I respecte al comunicat, l’edil afirma que la coalició valencianista barreja assumptes que no tenen res a veure amb el PAI Pego Golf.
896 Visites
Hola!!