Compromís exigix el cessament del gerent i la direcció de Marina Salut davant el retard en el servei de les proves de radiodiagnòstic

Ho fa a través del diputat pegolí Josep Nadal que també li demana a la Conselleria de Sanitat Universal que «faça un full de ruta per a la reversió de Marina Salut cap a un hospital totalment públic». El diputat de Compromís qualifica d’ «inhumana» la gestió de la salut comarcal «pel retard de mig any en les proves de TACs i ressonàncies».
La reunió que la setmana passada va mantenir la Consellera de Sanitat Universal amb la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta no ha servit per calmar les aigües sanitàries a Compromís. Recordem que, abans d’eixa reunió, alcaldes i regidors/es de la coalició es concentraven davant les portes de l’Hospital de Dénia per reclamar la reversió de la sanitat comarcal a pública. No obstant això, Carmen Montón, en la seua reunió amb la Xarxa d’Alcaldes a Dénia, va deixar clar que la seua prioritat no és revertir la gestió sanitària de la Marina Alta, sinó fer complir fidelment el contracte signat entre Marina Salut i la Conselleria.
Així les coses, ahir el diputat pegolí de Compromís a les Corts, Josep Nadal, tornava a interessar-se per la prestació de la sanitat a la Marina Alta. Ho feia presentant una nova bateria de preguntes en Les Corts dirigides a la Conselleria de Sanitat Universal sobre la gestió de Marina Salut.

Esta vegada Nadal pregunta per les llistes d’espera en la realització de proves radiològiques i la seua demora en l’emissió dels informes. Assegura el pegolí que, a conseqüència d’eixa demora, s’acumulaven, a principis d’estiu, més de 2000 proves pendents de l’informe, sense comptar amb les provinents de l’atenció primària.

El problema més greu que assenyala el diputat de Compromís «és que el retard en la realització dels informes en les proves del Servei de Radiodiagnòstic podria estar provocant un retard en la detecció i tractament de patologies greus». Això provoca, apunta Nadal, que el tractament d’este tipus de malalties, on el diagnòstic precoç és essencial, no siga tot l’eficaç que deuria degut a començar-lo amb retard.

Una altra conseqüència més superficial que també ressalta Josep Nadal és que «la quantitat d’informes pendents de TAC i ressonància realitzades, fa que les xifres de demora de consulta i de llista d’espera quirúrgica que presente l’empresa gestora queden falsejades, ja que la manca d’informes radiològics també porta aparellada una altra borsa de pacients que ja haurien d’estar en llista quirúrgica o de consulta i que no s’han inclòs en faltar aquest resultat».

Per al diputat pegolí «este retard de mig any en les proves de TACs i ressonàncies és segurament la part més inhumana de tots els incompliments que està portant avant la concessió de Marina Salut». És per això que el parlamentari de Compromís ha demanat també a la Conselleria que informe sobre quina és la mitjana de patologies greus detectades per cada 1.000 TACS realitzats dins la sanitat valenciana «per fer-nos idea de quina és la magnitud de la tragèdia».

Totes les irregularitats denunciades pel diputat de Compromís a les Corts, el feien exigir «responsabilitats» i també el «cessament del Gerent i de la direcció de l’hospital [de Dénia]». Així mateix, el portaveu de Compromís demana «a Conselleria que faça un full de ruta per a la reversió de Marina Salut cap a un hospital totalment públic».

713 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!