Compromís denuncia la negativa de l’equip de govern de Pego de canviar l’horari dels plenaris ordinaris a la vesprada

Ho fa amb el recolzament de la resta de grups de l’oposició pegolina. Asseguren els valencianistes que la mesura va ser pactada amb la resta de grups de l’oposició, però l’equip de l’equip de govern ha tornar a negar la proposta. La iniciativa pretén que els plenaris es realitzen a les 20h. «per facilitar l’assistència de la ciutadania a les sessions, ja que es realitzarien fóra de l’horari laboral».
Compromís per Pego ha volgut fer pública hui una reclamació que serà el punt quart de l’ordre del dia del proper plenari ordinari «la modificació de l’horari de celebració del Ple ordinari». Una petició que s’ha estat realitzant des del principi de legislatura pels grups de l’oposició (PP, Volem Pego i el mateix Compromís). Ho ha fet, expliquen, perquè «l’equip de govern del consistori pegolí torna a negar una proposta de Compromís per Pego per a canviar l’horari dels plenaris pactada amb la resta de grups de l’oposició».

Recorden des de Compromís per Pego que al principi de l’actual mandat es va acordar que se seguiria l’horari d’estiu, celebrant-se a les 13h del migdia, i a setembre es fixaria un nou horari d’hivern consensuat amb totes les forces polítiques del poble, però no ha estat fins ara que s’ha presentat una proposta oficial amb el suport dels tres partits de l’oposició, ja s’havien fet propostes informals en eixa direcció per tal de resoldre una situació anòmala als pobles de la comarca, on la majoria celebren els plenaris a la vesprada, i els que tenen una població similar, a partir de les 7h. de la vesprada, sent la mitja comarcal a les 7.30h. de la vesprada.

La iniciativa de Compromís, detallen, «proposava canviar els horaris dels plenaris municipals de la una del migdia actual a les huit de la vesprada, per facilitar l’assistència de la ciutadania a les sessions, ja que es realitzarien fóra de l’horari laboral». I, asseguren que davant esta nova proposta, «la resposta de l’equip de govern, presidit pel PSOE amb els socis de Ciutadans de Pego, va ser rebutjar l’oferta i proposar fer-los a les huit del matí».

Davant la resposta el portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra, ha declarat que estan «intentant facilitar a la ciutadania l’accés i participació en les institucions, i una forma és fent els plenaris en un horari en què la gent puga assistir. Com a resposta hem rebut un no basat en excuses que deixen veure que s’està organitzant l’Ajuntament de Pego segons els convé als regidors del govern i no en el bé comú».

Oltra també ha explicat en nota de premsa que va rebre excuses del tipus «els plens s’allarguen moltes vegades innecessàriament degut al debat de les propostes i mocions de l’oposició», el que ha estat considerat pel portaveu de Compromís com «un clar menyspreu al treball» realitzat des de l’oposició. És per això que ha expressat que els «sembla una forma de veure la política molt simple, en la que l’oposició és millor que no diga res i pegue la “cabotà” a tot». I ha afegit que «no és el nostre estil ni la nostra intenció i seguirem, com no pot ser d’altra manera, proposant allò que pensem que és el millor per al poble, i si un plenari s’allarga tres hores… ens paguen una indemnització per a això, a ningú l’han obligat a ser regidor», conclou l’edil valencianista.

És per això que des de Compromís per Pego s’entén que «en cap cas des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego es té cap intenció de millorar la participació de la ciutadania en la vida política del poble, sinó al contrari, s’usa l’ajuntament segons convé a PSOE i Ciutadans de Pego, en aquest cas pel que fa als horaris».

866 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!