Comença la setmana a l’inrevés amb el rei en Carnestoltes com a protagonista

Este personatge, a les 5 de la vesprada, eixirà al balcó de l’Ajuntament de Pego per a dirigir-se a totes i tots els assistents «pel bé de la gresca i la bulla». En Carnestoltes es dirigirà, especialment, a xiquets i xiquetes per dictar-los, cada dia, una norma incongruent que hauran de complir l’endemà. La bruixa i els seus ajudants, compinxades amb el Rei, comprovaran al dia següent si complixen o no i, si és així, segellaran el passaport Carnestoltià que en la cita de hui es repartirà a tots els xiquets i les xiquetes que acudisquen.

16603157_1782390688751976_1509988534107800321_n
Foto: Arrels Marinades
16831123_10208412460771050_2882453400063907137_n
Foto: Maria Dolors Lloret

Els primers Carnicontes pegolins s’encetaven el passat 11 de febrer amb el primer taller dedicat al Carnestoltes i com fixar la seua data. Dissabte passat, 18 de febrer, la Pinyata va ser la protagonista i, de bona tinta ens han dit que va ser un taller ben engrescador amb cercavila i pack per a l’enterro de la Sardina inclòs. La regidora de Cultura, Laura Castellà, promotora d’estes activitats junt amb Arrels Marinades, ha valorat molt positivament l’experiència.

Hui dilluns, Pego enceta la setmana a l’inrevés. Una setmana que té com a gran protagonista el Rei del Carnestoltes que, a partir de hui i fins divendres, eixirà cada vesprada a les 5, al balcó de l’Ajuntament per «dictar» una norma estrafolària que tots els xiquets i totes les xiquetes hauran de complir. Castellà confessava este matí que «estic desitjant que arribe la vesprada per vore les caretes que fan els xiquets i les xiquetes quan vegen el Rei Carnestoltes eixir al balcó». Així mateix, desitjava que «el que hui comença, esta setmana a l’inrevés, tinga èxit i es puga reeditar any rere any».

CARTELL enfarinadaEsta vesprada de dilluns, els xiquets i les xiquetes que acudisquen a escoltar el Rei del Carnestoltes rebran un Passaport Carnestoltià (alguns i algunes ja el tindran si han acudit als tallers anteriors). A partir d’eixe moment, cada vesprada que acudisquen a la plaça de l’Ajuntament, la bruixa i els seus ajudants, compinxats amb el Rei del Carnestoltes, aniran certificant que complixen amb la norma dictada. Si és així, segellaran el Passaport.

Divendres arribarà el punt àlgid de la setmana a l’inrevés perquè, a més del Rei del Carnestoltes, els xiquets i les xiquetes podran gaudir de l’enfarinada! Una activitat prèvia a Carnestoltes que Pego celebrava però que fa molts anys que s’havia eliminat del calendari festiu i que enguany, inclosa amb els primers Carnicontes pegolins, es recupera. La festa de l’ENFARINADA finalitzarà amb el concert de la Petita Orquestra Peiotaine.

 

1923 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!