Cites culturals i reivindicatives este cap de setmana

Presentacions de llibres, concentracions a favor de la sanitat pública, teatre, natació, assemblees obertes o la celebració del 1r aniversari del mercat de la Foradà, són algunes propostes a fer este cap de setmana a Pego i la comarca.
_ Hui divendres, a les 7.30, tenim una cita a la Casa de Cultura de Pego, on l’escriptora local Elvira Cambrils ens presenta un escriptor novell que s’amaga sota el pseudònim de Joan Benesiu. La seua obra, ‘Els passejants de l’illa de Xàtiva’ ha estat autoeditada. Es tracta d’una novel•la de ficció amb trets autobiogràfics protagonitzats pel propi Joan Benesiu. Ens explica la seua arribada a l’Argentina, concretament a una ciutat en la frontera entre aquest país i Xile. Durant la seua estada coincideix en un bar amb altres personatges d’altres nacionalitats amb històries personals que aniran desgranant en la conversa amb Benesiu. Aquest també farà memòria dels seus propis records en la recerca de la pròpia identitat.

Curiosament el títol correspon a la denominació que en el segle XVII va rebre la’ara coneguda com a Terra de Foc, a l’Argentina, ‘Illa de Xàtiva’, nom que li donà un geògraf valencià durant la seua exploració per encàrrec de Felip V.
_ Divendres, a les 19h., la plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta convoca a tota la població a fer llum per la sanitat pública.
_ Dissabte, a partir de les 4 hi ha competició de natació. Però esta cita la comenten en l’apartat d’esports.

_ Dissabte, 13 de desembre, a les 7 de la vesprada, el teatre municipal de Pego torna a rebre al grup més novell de l’escola de teatre municipal, Atrevits teatre, amb l’obra amb què van debutar dalt de l’escenari, ‘Sang i ceba’. L’obra és original de ‘Pluja Teatre’, com explicava Cèsar Monzonís a principis de juny de 2014 a ‘Taula Oberta’ i esta obra es va triar, entre d’altres coses, per fer-los un homenatge. Està ubicada en l’any 1931. És divertida alhora que es porta a la reflexió.
_ Assemblea Oberta de Pego. Tenen una nova cita dissabte 13 , a les 6 de la vesprada (han canviat el dia i l’hora de trobada perquè hi puga acudir més gent). Asseguren en la seua convocatòria pel facebook que “més enllà de la política altisonant i grandiloqüent, hi ha la democràcia de carrer, que tracta de fer participar a tot el món i construir des de baix”. En eixa línia, l’Assemblea oberta de Pego ha elegit com a lema: “Trenquem l’espès silenci del carrer”.
_ Diumenge, a Benimeli, se celebra el 1r aniversari del Mercat de la Foradà. Un any de “turisme sostenible, de donar a conèixer el patrimoni de la Vall de Gallinera, un punt de trobada de productes artesanals, ecològics i de la rodalia i, sobretot, un any de respecte i estima a la nostra cultura popular”, apunten des de l’organització del Mercat de la Foradà.

Majo, una de les col•laboradores de Ràdio Pego amb ‘L’hora de la veritat’ anit visitava ‘Pego, París, Londres’ per a explicar, entre d’altres coses, que és el que es farà per celebrar eixe primer aniversari.
Així, “el pròxim 14 de desembre celebrem un any del nostre naixement i hem pensat fer-ho de la millor forma que sabem, mostrant un dels monuments més valencians i tradicionals: la muixeranga”. Serà a partir de les 12 quan es realitzarà el taller de muixeranga per a tots els públics, este correrà a càrrec de la Muixeranga de Pego.

A banda d’això, a les 11.00 es realitzarà un taller infantil de decoració nadalenca amb fang. I durant tot el matí hi haurà una parada dedicada íntegrament a l’intercanvi de joguets.

Mercat de la Foradà
14 Desembre 2014
Benialí (Vall de Gallinera)
De 9 a 15
803 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!