Carnestoltes de Pego torna a triomfar

Més de 25.000 persones van elegir Pego per a passar la nit de Carnestoltes. Monstres de les galetes o les mateixes galetes, persones folrades de bitllets o bruixes, entre d’altres, es passejaren en una nit màgica pels carrers de la zona del Clot. Al voltant de 40 persones van ser assistides per coma etílic i les baralles van ser menors segons les dades consistorials. Pego encetava el seu carnestoltes divendres passat de vesprada amb els més menuts, els nascuts enguany o l’any passat i la resta de les escoles que van desfilar fins el Pla de Font sota l’atenta mirada de molta gent que els esperava com aigua de maig. No van defraudar, amb unes disfresses molt originals tot i el bàsic del material per fer-les. Durant la desfilada es van poder veure caragols, herbes ben verdes, aigua i tortugues de la marjal, llauradors i llauradores, Ali Babà i els 40 lladres, campanetes, caputxetes vermelles o arlequins, entre d’altres.

Dissabte per la nit la varietat també era la tònica general. Així, pel passeig del Clot i rodalies podies trobar-te el menys insospitat: dutxes, personatges del conte d’Alícia en el País de les Meravelles, picapedres, guàrdies civils, egipcis, caragols, retallables, ossos, gates, bruixes o superheroïs, entre moltes d’altres disfresses.

I d’on venia tota aquesta gent? Doncs d’arreu del territori valencià: València, Alfarrasí, Ondara, El Verger, Calp, Benissa, Parcent, Oliva, Gandia, Carcaixent, Alzira i molts altres pobles valencians.

A la pregunta de com s’ho estava passant la gent… la contestació més comuna era que d’allò més bé. I és que la majoria que ve repeteix i permet que nova gent que coneix s’aprope fins a Pego la nit de Carnestoltes per a descobrir que és el que el fa tan atractiu. Però deu ser això, que és una nit per divertir-se i gaudir i no defrauda, fet que provoca que la gent repetisca la visita any rere any i deixen volar la imaginació sense traves.

Entre les 25.000 persones que omplien el Clot Ràdio Pego es va trobar amb el regidor de Festes disfressat del dolent de Braveheart. Ricardo Cabrera destacava la desfilada que tot i no haver estat li havien assegurat que va ser molt animada i divertida.

Ja dilluns el mateix Ricardo Cabrera facilitava les dades oficials sobre assistència, 25.000 persones arribades en 205 autobusos als que s’han de sumar els cotxes particulars. Al respecte de la seguretat es van comptabilitzar algunes baralles sense importància i pel que respecta a l’assistència sanitària, a part de destacar que només es van atendre al voltant de 50 comes etílics, allò important va estar la bona col•laboració entre el personal sanitari del centre de salut i el voluntariat d’acció urgent. Referint-se a la lentitud d’arreplegada del fem del Passeig del Clot, el regidor de festes, explicava que era degut a què els cadafals durant el diumenge estaven muntants i entorpien la neteja del passeig.

853 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!