Carnestoltes 2008 ja té imatge

Daniel Moragues Romaguera és l’autor del cartell guanyador que anunciarà el Carnestoltes de Pego per tot arreu. Un cartell colorista que barreja les tècniques clàssiques i les modernes per a mostrar, amb un sol element una de les vessants més característiques d’aquesta festa tan arrelada al municipi, la màscara, el que permetrà identificar, amb un sol cop d’ull, el motiu que s’anuncia. Les obres s’exposaran del 25 de gener al 9 de febrer a la Casa de Cultura. La festa que abandera el poble de Pego per tot arreu, el Carnestoltes, està cada vegada més a prop, de fet a 2008, aquest festival de la transformació més inversemblant se celebra el primer cap de setmana de febrer, el dissabte 2, més concretament. És per això que el dia 5 de desembre es decidia el cartell que representarà el Carnestoltes de Pego 2008 a dins i a fora del municipi. De les 25 obres presentades, el jurat, composat per la regidora de Cultura, Elvira Ciurana, el president de la Junta de Moros i Cristians, Àngel Portes, l’animador cultural, Rafel Ruiz i el regidor de festes, Ricardo Cabrera van triar una de les dos obres presentades per Daniel Moragues Romaguera, un jove de Gandia que no és la primera vegada que es presenta.

La primera vegada que Daniel Moragues es va presentar al concurs de Cartells de Carnestoltes no va tenir sort. El seu cartell comptava amb molts elements, el que potser no va convèncer el jurat. Ell, però, no va estar d’acord amb aquesta decisió i creient que la seua obra era de més qualitat que la guardonada, va estar un temps sense presentar-se, fins a enguany, que ha tornat a intentar-ho amb el criteri que creia clau per convèncer el jurant: la senzillesa.

Una inspiració va ser la base del cartell guanyador. Quan la gent el mire el primer que llegiran serà “Carnestoltes” i sinó arriben a llegir-ho segur que la imatge elegida per a simbolitzar la festa els dóna una pista clara: una màscara és el motiu principal de l’obra. I per a fer encara més cridaner el cartell, Moragues ha triat uns colors vius per a transmetre la vivacitat de la nit més màgica i frenètica de l’any, tot això barrejant tècniques tradicionals i modernes.

Aquest jove de 24 anys, nascut a Gandia coincideix amb altres artistes pegolins recentment premiats en altres certàmens de pintura en què el guanyar concursos anima a continuar.

Els finalistes del concurs del Cartell de Carnestoltes 2008 han estat Daniel Garcia Moragues i José Antonio Garcia Mut, dos mencions que han estat molt renyides per la qualitat de les obres presentades. El premi que s’endú Daniel Moragues, a més de poder veure el seu cartell distribuït per molts pobles i ciutats d’arreu del territori valencià és una quantia de 600 euros. La seua obra, junt a la dels dos finalistes i la resta de cartells presentats s’exposarà a la Casa de Cultura del 25 de gener al 9 de febrer en l’horari habitual de la Casa de Cultura.734 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!