Carmelo Ortolà torna a estar al capdavant de l’Ajuntament de Pego

El dissabte passades les 11 del matí, amb un saló de plenaris més que ple, BNV, PSPV-PSOE i Ciutadans votaven a favor de Carmelo Ortolà i sumaven 9 regidors, un més que el grup popular que també proposava a Maite Ferrándiz com a alcaldessa. La cerimònia va transcórrer sense incidents, només va ser escridassat el popular Eduardo Síscar en presentar les seues credencials. El nou alcalde va obrir les portes de l’ajuntament i del seu despatx a tot el poble. Dissabte de matí abans de les 11 hores el saló de plens de l’ajuntament de Pego ja estava de gom a gom. Dia d’investidura del nou alcalde o alcaldessa, el que va provocar més expectació del que solen alçar els plenaris a Pego. Així, una vegada tots els nous regidors i les noves regidores van fer acte de presència a la sala, es va procedir a la constitució de la mesa i a la acreditació de tothom per a constituir el nou ajuntament. Tots els cap de llistes van ser ovacionats pel públic present quan van ser cridats per a mostrar el seu DNI. La nota discordant va ser l’escridassada que va rebre el popular Eduardo Síscar en pujar a la tarima. La resta de la cerimònia va transcórrer amb normalitat.

Una vegada tots els regidors i regidores asseguts en els seus seients, es va procedir a la votació dels dos candidats a l’alcaldia: Carmelo Ortolà, per Ciutadans de Pego i Maite Ferrándiz, pel Partit Popular. La votació es va realitzar a mà alçada. El resultat va reflectir el guió previst i Carmelo Ortolà va rebre el suport del BNV i el PSPV, que sumats als vots de Ciutadans de Pego donaven un total de 9 regidors, un més que el PP. Així, Ortolà, quedava investit com a nou alcalde de Pego i amb l’entrega de la bara que ho acredita, alçada en l’aire, el nou primer edil posava de manifest la seua victòria. Tots els líders de la resta de partits el van felicitar, Ferrándiz inclosa.

En el torn de paraules, el cap de llista del Bloc, Joan Carles Cambrils va assenyalar que, després de 15 dies d’intenses negociacions, van decidir donar suport a Ortolà per a seguir en la feina iniciada. Assegurava Cambrils que mentre continue present l’agressivitat en l’escenari social i polític de Pego, el Bloc seguirà estant ahí. Així mateix, també va avançar, el líder dels nacionalistes que dels del govern municipal el Bloc intentarà portarà polítiques més sostenibles, amb més càrrega social guiades per la transparència i sense haver d’acudir als jutjats.

Per la seua banda, Ana Aparisi, la cap de llista del PSPV, va destacar la tasca desafiant que suposa formar part de l’equip de l’ajuntament, una tasca que es compromet a dur endavant. Així mateix, la socialista va assegurar que des del seu partit es vol transmetre la idea que és possible viure en un poble com Pego en tranquil•litat, tot i que hi ha alguns pegolins que no ho pensen així. Aparisi va explicar que governar en pacte és complicat, perquè s’ha de cedir molt per a arribar al concens, però que és gratificant.

La líder popular i també de l’oposició, Maite Ferrándiz, va fer una breu intervenció en la que va rebutjar contestar a les al•lusions de la resta de partits, que va afirmar, que estava convençuda que anaven dirigides al seu partit. Ferrándiz va defensar que la seua opció política era tant democràtica com la resta.

Per últim, la paraula va estar per al ja nou alcalde, l’independent Carmelo Ortolà que va agrair el recolzament de la resta de partits per a la seua investidura. A més, va afirmar que ha triomfat la raó i els valors democràtics perquè la majoria, el 55% de la població van decidir continuar confiant en els grups que formaven l’anterior equip de govern. D’altra banda, Ortolà va destacar que per fosques raons se’l va intentar apartar de la política, perquè, va assegurar, era l’únic perill per a que seguira la tranquil•litat a Pego. Finalment, el nou alcalde va obrir les portes del seu despatx a tot el poble.


I ara repassem el que va passar en altres municipis de la Marina Alta:

-A Dénia PSPV-Bloc inicien el seu nou govern:

Paqui Viciano es converteix en la primera alcaldessa que repeteix al front de la ciutat després de rebre el suport dels nacionalistes en la investidura. La candidata socialista, que fa 4 anys es va convertir en la primera dona a governar la ciutat, passa a ser ara la primera que repeteix mandat en la història democràtica de Dénia.

-A Xàbia l’alcalde del Bloc insta a desterrar «tot el que sone a intolerància i xenofòbia»

El candidat de Bloc-Centristes continua com a primer edil amb el suport del PSOE i de l’únic edil de CpJ. El PP promet una oposició lleial i Nova Xàbia llança el repte de la integració

– A Senija l’únic regidor del PSOE aconseguix l’alcaldia amb el suport del PP
a Senija

El candidat menys votat a Senija , Josep Moragues, del PSOE, es va convertir dissabte per sorpresa en alcalde d’este municipi. Els tres edils del PP li van recolzar en el ple d’investidura. Els populars havien mantingut esta alcaldia durant tota la democràcia. Tant Moragues com el PP van assegurar que no hi havia acord previ. No obstant, el socialista, tot i la sorpresa de convertir-se en alcalde, no va renunciar immediatament i va dir que la decisió de si assumeix l’alcaldia o no la deixa en mans del seu partit. A Senija la llista més votada (va obtenir tres edils) va ser la del Bloc, que per primera vegada presentava candidatura en este municipi. El nou alcalde socialista va sostenir que van ser els nacionalistes els que no van voler firmar un pacte de progrés abans del ple d’ahir, però, en canvi, sí li van demanar el seu suport al candidat del Bloc, José Ivars.

– Els populars obtenen Sagra al fracassar el pacte entre socialistes i Bloc

L’altra sorpresa va ser Sagra . Els tres edils socialistes van votar a l’únic del Bloc, Herme Femenia. El nacionalista va afirmar que no hi havia acord previ i que cada partit votaria al seu candidat. En el ple, davant del sobtat canvi d’actitud del PSOE, Femenia va decidir, en la votació, abstenir-se. Este divergència entre les forces de progrés va suposar que el candidat del PP, Vicente Ports, es fera amb l’alcaldia.

– Mentrestant, a Xaló cada grup va votar el seu candidat i va eixir triat alcalde Jaume Castells, d’Iniciativa Independent.

– També es va complir el guió a Sanet. Cada grup va recolzar el seu candidat i el PP, amb Pascual Riera, manté l’alcaldia.

– A Benigembla , va ocórrer part del mateix. Els independents de Gent de Benigembla es van abstenir. Així, els populars també van aconseguir l’alcaldia en minoria. El primer edil és Fernando Mengual.

– A Pedreguer , tampoc va haver-hi sorpreses. El candidat del PP, Andrés Ferrer, és el nou alcalde, encara que en minoria.

– Mentrestant, en El Verger va eixir avant el pacte de PP i independents. El primer edil és el popular Miguel González.

– L’alcaldia de l’Alcanalí també la van obtenir els populars, encara que en minoria. José Vicente Marco es converteix en alcalde.

– A La Vall de Laguar cada grup va votar el seu candidat. L’alcaldia la manté el socialista Juan José Puchol. No obstant, el PSOE d’este municipi viu una situació un tant atípica. El número dos de la candidatura ha dimitit i el substitueix en la nova corporació Paco Carrió (era el número 4 de la llista del PSOE). Carrió és el secretari comarcal socialista i ara ferm candidat a diputat provincial.

– Centenars de persones van donar suport al socialista Luis Serna en la seua investidura com a alcalde de Calp

Suor i llàgrimes, en este orde, es van viure dissabte en el saló de ple de Calp; primer per la calor sense aire condicionat, com va passar a Pego i després per la investidura del nou alcalde, el socialista Luis Serna. Centenars de persones van abarrotar la sala de la casa consistorial i moltes més es van quedar en l’exterior. La majoria d’elles eren seguidors dels tres partits que han signat el pacte de progrés (PSOE, Bloc i PSD). Un acord que deixa al PP en l’oposició després de dotze anys en el poder.
638 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!