Carmelo Ortolà presenta la seua candidatura a alcalde per Ciutadans de Pego

Ortolà també opta a la presidència de la Federació de Partits Independents. Ciutadans de Pego es presenta com un partit del futur “sense grans canvis ni falses promeses”. El candidat a l’alcaldia de Pego per la formació independent anunciava les grans línies de futur del partit: seguir amb el sanejament econòmic de l’Ajuntament, buscar feina per a les persones aturades, entre d’altres amb l’execució del projecte del camp de golf, la creació d’una residència privada amb participació municipal. Tot això amb un govern auster i rodejat de gent que estime el seu poble i no la seua butxaca.
Dissabte de vesprada, va tenir lloc al pati de la Casa de Cultura de Pego la presentació de la candidatura de Carmelo Ortolà com a alcalde per la formació de lidera, Ciutadans de Pego, que ha triat com a lema, ‘El partit del Futur’. Amparo Siscar, tresorera del partit va ser l’encarregada d’iniciar l’acte i ho va fer citant algunes línies de l’himne de la localitat que encoratgen els pegolins i les pegolines a “lluitar” per Pego per a “elevar el seu nom”. Aquest parafraseig l’utilitzava la tresorera de Ciutadans de Pego per a manifestar que “des de Ciutadans de Pego lluitem per la realitat del nostre poble”. També informava Amparo Siscar que el partit té “un equip jove amb ganes de treballar pel seu poble, pensant en el millor per al seu poble, per damunt de qualsevol ideologia política amb un objectiu principal, el benestar dels nostres i de tots vostès”. Recordava Siscar que “fa quatre anys, en el 2007, començàrem el nostre caminar polític” i assegurava que “per a ser una formació de nova creació el començament no va poder ser millor, més del 25% de l’electorat pegolí va confiar amb nosaltres”. Acabava la seua intervenció Amparo Siscar parlant del futur de Ciutadans de Pego que vol continuar “defensant el futur de tots els pegolins, defensant els seus interessos i els seus valors amb educació i amb persones de trellat”.

Acompanyava Carmelo Ortolà, en la seua presentació com a candidat, el secretari de la Federació de Partits Independents de la Comunitat Valenciana, José Juan Server, que explicava justament que és eixa Federació, “un projecte que naix el 2007 amb la voluntat de coordinar l’esforç de tots els partits independents per a què més enllà del nostre municipi la nostra veu s’escolte, es coordinen els nostres esforços i puguem, d’alguna manera, plantar cara als partits grans, perquè si no tenim una plataforma comú els independents el nostre esforç es queda en el nostre municipi i no se’ns escolta més enllà”. El proper objectiu és que la Federació, explicava José Juan Server “ens facilite als independents la possibilitat de tenir representació en les entitats supramunicipals, en la Diputació, en les Mancomunitats, entre d’altres”. Actualment conformen la Federació de Partits Independents una vintena de partits polítics. Anunciava el secretari de la Federació que Carmelo Ortolà podria ser el futur President de la Federació de Partits Independents de la Comunitat Valenciana a partir del 13 d’abril, perquè ha presentat la seua candidatura.

El President de Ciutadans de Pego, Juan Moratal descrivia al candidat del seu partit a l’alcaldia de Pego com una persona “sensata, culta, educada i treballadora”. Carmelo Ortolà, explicava Moratal, ha estat designat candidat amb el vist-i-plau de l’assemblea i la Junta Directiva de Ciutadans de Pego. Assegurava el president de Ciutadans de Pego que aquesta formació vol un poble “en el que es visca en tranquil•litat i harmonia, que puguem anar pels carrer saludar-nos com a persones que som i no com en altres temps quan hi havia enfrontaments”. Avançava Moratal que Ciutadans de Pego “no anem a anunciar grans canvis ni falses promeses que després no puguem complir, però si que us prometem que ho farem el millor que sabrem i estarem al costat dels pegolins per a intentar resoldre cadascun dels vostres problemes com fins ara i no que només busquen el seu propi interès vivint de l’especulació i de l’engany”. Acabava el President de Ciutadans de Pego encoratjant el seu candidat a “treballar perquè Pego val la pena”.

L’alcaldable per Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, començava el seu discurs plantejant una pregunta que li ha fet molta gent i que ell mateix s’ha fet en els anys que porta de regidor, “quin per què tens de clavar-te en política?”. En la resposta Ortolà reconeixia que de vegades dubta si “enviar-ho tot a pastar fang o prendre les coses més seriosament en la vida”. Per a acabar de contestar, feia una clara divisió entre els polítics que creu que existeixen, “una espècie de polític que està proliferant, desgraciadament per tota Espanya, […] abusant dels llocs de poder i una altra sèrie de polítics que jo considere com a honrats i en els que m’incloc”. Afirmava a continuació d’aquesta declaració que “no m’agradaria, ni m’ha agradat, ni vull que este poble estiga en mans d’eixe tipus de polítics, per això i per una altra raó molt important, per totes estes cares que tinc ací, Carmelo Ortolà va a tornar a presentar-se a alcalde de Pego”. Tot i les amenaces rebudes perquè la gent deixe d’acudir a la clínica que té Carmelo Ortolà, assegurava l’alcaldable de Ciutadans de Pego que “Carmelo està ací i gràcies a vosaltres Carmelo continuarà ací si Déu vol”.

El candidat a l’alcaldia de Pego per Ciutadans de Pego fa temps que està involucrat en política, però va ser en 2003 quan es va presentar “per primera vegada a les eleccions”, un moment, relatava Ortolà en que “el poble de Pego estava en boca de tota la Comunitat Valenciana i de part d’Espanya i no precisament perquè ens havia toca la loteria”. Comentari que enllaçava amb l’economia d’abans i l’economia d’ara. I és que bona part de la presentació de la candidatura de Carmelo Ortolà com a alcaldable per Ciutadans de Pego va estar centrada en l’economia del poble. Entre d’altres coses va destacar que “quan tot anava vent en popa […] l’Ajuntament de Pego tenia un pressupost 7.100.000 euros […] i a 14 de juny de 2003 el deute bancari de l’Ajuntament de Pego era de 6.800.000 euros, el 96% del que són els recursos d’un Ajuntament”, una xifra a la que va incloure els 4 milions d’euros que es devien en factures a data de 14 de juny de 2003. Va recordar el candidat de Ciutadans de Pego que aleshores “teníem un poble sense infrastructures escolars […] un poble dividit entre germans i veïns per culpa de fer una política intoxicada”, tot i això Ortolà reproduïa una frase bastant repetida després en referència a la tasca de l’anterior equip de govern: “tot el que s’ha fet!”, per a rebatre que “els PAIs els paguen els propietaris” i preguntar “on estan els diners del patrimoni de Pego? Del que s’ha venut tot. En què s’han gastat els diners?”.

Carmelo Ortolà contrastava les dades econòmiques anteriors amb les actuals en què, apuntava, “l’endeutament és de “8.714.000 euros amb els bancs quan –l’Ajuntament de Pego- té un pressupost de quasi 10 milions i té un endeutament de 87%, 8’5% per baix del que tenia l’any 2003”. Sobre les factures pendents de pagament, informava Ortolà, el deute és de “1.100.000 euros que anem pagant a poc a poc i 400.000 euros d’una empresa que va presentar un gran projecte d’obres i que diu que no vol fer-ho i vol que se li tornen els diners, en total 1.500.000 euros”.

En qüestions econòmiques, també informava Carmelo Ortolà que la pista esportiva d’el•lit del Pujol “està per a pagar, queden 1.400.000 euros per a pagar”, però assegurava Ortolà que “no pense pagar-los, al jutjat ens veurem”. També va criticar Ortolà el camp de gespa natural que només podia utilitzar el primer equip del Pego, del que era president l’alcalde d’aleshores i els xiquets havien d’anar a camps de terra del Convent i del Clot, contrastant que “hui tots poden jugar i entrenar al Cervantes després de convertir-lo en un camp de gespa artificial”. A més, nomenava les infrastructures escolars aconseguides en els últims 8 anys com són, principalment, el Carolina Sala i el futur institut, però també altres mòduls en infantil i primària de Rosalia Bondia i la guarderia. Afegia també el servei que realitza Acció Urgent, amb un cost poc significatiu per al servei que presten.

El candidat a l’alcaldia per Ciutadans de Pego, reconeixia el paper dels altres dos partits –PSPV i BNV- que l’han acompanyat en els 8 anys que porta en política activa, per a manifestar que la seua política és la de “sanejar el poble”. Afirmava Carmelo Ortolà que “este poble té un futur important. Estem passant una crisi, però té un futur important”. L’aposta de futur de Carmelo Ortolà: “arreglar les coses conforme anem arreglant-les”, “buscar faena per a les persones que és el més important”. En aquest punt parlava del projecte de Camp de Golf, que assegurava tenim ja, pràcticament, tots els tràmits passats, això és feina per a molts anys per a moltes persones, obrers, fusters, ferrers, jardiners… i això és el que li fa falta a un poble i el tenim aprovat, però el tenen guardat”. Asseverava Ortolà que “tot el procediment del procés del camp de golf està aprovat i el té la Conselleria en Alacant, allí damunt, per a passar [l’últim tràmit]. Està pendent d’aprovació definitiva”. Avançava Ortolà que no trauen el projecte “perquè estan esperant-se a què passen eleccions i aleshores, si guanyen els altres el trauran i diran que el teníem amagat perquè jo no li veig una altra explicació”, sentenciava el candidat de Ciutadans de Pego.

Un altre projecte de futur per a la propera legislatura és “focalitzar tota l’atenció en una residència nova, en participació municipal, però no exclusivament municipal, s’ha de vore el tema econòmic, perquè un Ajuntament com el de Pego no pot fer-se càrrec d’una residència de les característiques que necessita Pego, però si que formar part d’una Fundació i pot tindre un nombre de llits per a garantir la seguretat de què totes les persones majors que no tinguen recursos puguen estar ben ateses” i és que Carmelo Ortolà informava que han visitat residències i la residència que necessitaria Pego costa uns 10 milions d’euros.

Carmelo Ortolà, candidat a l’alcaldia de Pego per Ciutadans de Pego, manifestava que vol “continuar treballant pel meu poble, vull governar en gent que estime sobretot el seu poble, no la seua butxaca. Vull treballar en gent honrada i vull fer un govern auster, com estem fent fins ara, complint , reduint despeses, per a tots, perquè no soc classista, a l’Ajuntament de Pego es reben a totes les persones, sense distinció”.
813 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!