Carlos Pascual acusa a l´alcalde del PP i al tripartit

Canal 37 ha sigut el primer mitjà de comunicació que ha entrevistat l´exalcalde de Pego després de què es coneguera la sentència al respecte de la Marjal. Pascual va aprofitar l´ocasió per a encetar la campanya electoral d´Iniciativa Independent passant el testimoni a la seua dona, Maite Ferràndiz. D´altra banda, exprimer edil va acusar l´actual alcalde del municipi de mentir en el judici pel que l´han condemnat a anar a presó. Canal 37 Marina Alta va ser el mitjà triat per a donar la seua visió i versió dels fets que han dut al Tribunal Suprem a ratificar la sentència de l´Audiència d´Alacant que el va condemnar a sis anys de presó i altres sis d’inhabilitació per cometre un delicte ecològic a la Marjal de Pego-Oliva.

En el transcurs de l´entrevista Pascual va denunciar que la sentència dictada pel Suprem és «política» i, al mateix temps, va acusar l’actual alcalde de Pego, el popular Carmelo Ortolà, de «mentir» i per tant, declarar en fals, en el judici que va tenir lloc en l’Audiència Provincial a l’afirmar que l’Ajuntament de Pego no té patrimoni en l’espai natural. «Ortolà va actuar com un indesitjable en aquell moment i per la seua culpa ens van a portar a la presó a dos persones», va matisar.

A més va destacar que darrere de la declaració d’espai natural de l’aiguamoll hi havia «interessos econòmics» i va acusar a la Generalitat de voler «furtar l’aigua de Pego enganyant els ciutadans i vulnerant els seus drets». Pascual va recordar que ell només es va erigir en defensor a ultrança dels interessos del treballador de Pego, va demostrar que es podia cultivar arròs sense necessitat subvencions i va ensenyar a “els ecologistes com regenerar la Marjal”. “La meua condemna és un escarment perquè ningú s’atrevisca a enfrontar-se amb els polítics superiors”.

Sobre la intenció dels independents i Eduardo Síscar, del PP, d’arrabassar-li al Tripartit el control de la Ràdio Municipal, Pascual va matisar que la direcció del mitjà respon a les ordres de l’esquerra i «no fa més que pegar pals a la dreta». D´altra banda, l’exalcalde va revelar que la crisi entre Eduardo Siscar i el tripartit s’arrossega des del tercer mes de legislatura i va ser conseqüència directa de “com es van sentir de defraudats en el PP de Pego per l’actuació de l’alcalde en el meu judici”.

Pascual va reconèixer que Fernando Gil ha sigut triat com a president del PP “gràcies al suport dels meus” i va apuntar que hi ha una negociació entre Iniciativa Independent i PP “a la recerca d’un futur comú i per a tindre un suport de cara a les eleccions”. Això sí, amb els Independents com a grup fort i majoritari.

En este sentit, l’exalcalde va concretar que no presentaran la moció de censura al tripartit ja que al seu parer els seguidors dels Independents són «majoria» i es demostrarà en les pròximes eleccions. «Només hem de tindre paciència i deixar que siga el poble qui decidisca i el culebró per fi acabe». Així, l’edil va animar a tots els seus seguidors a recolzar la candidatura de la seua dona, Maite Ferrándiz, que es presenta per Iniciativa Independent i va destacar que mentrestant, «Carmelo Ortolà pot dormir tranquil i ja serà la democràcia qui el jutge». Així mateix, va defendre el seu projecte com el partit que continuarà pel camí de creixement del poble i que defendrà els interessos del municipi “al marge d’ideologies polítiques”.

En el desenvolupament de l’entrevista Pascual va acusar també els mitjans de comunicació de «mentir» per considerar que «intenten intoxicar el meu nom a costa del que siga». Així va explicar que no és cert que haja al•legat davant de l’audiència que estiga malalt. «Carlos Pascual està molt sa. Només vaig demanar que s’anul•lara la condemna perquè tinc dos fills xicotets». Tot i que en al•legació diu textualment “l´estat de salut del Sr. Pascual pot veure´s molt afectat pel cumpliment de la condemna imposada, i això en relació a les malalties de caràcter crònic que pateix tant renals com d´hipertensió per causa nerviosa.”

L’edil d’Iniciativa Independent va parlar a més de la situació actual en què es troba el municipi. «Durant el meu mandat Pego no parava de créixer i ara està estancat» perquè «quan les persones comencen a vendre les seues propietats és que no hi ha projectes de futur». A més, va acusar de robar diners al govern local quan van aprovar que l’edificabilitat de Penyaroja podria ser el doble de la prevista, és a dir que va passar de poder construir-se 700 cases en parcel•les d’1.000 metres quadrats a 1.400 en 500 metres quadrats.

El tema principal, però, de l´entrevista televisiva va girar en torn de l’entrada a la presó de l’exalcalde, Carlos Pascual. Encara que la sentència dictada pel Tribunal Superior que condemna a Pascual a sis anys de presó va ser recorreguda per l’independent, l’entrada a la presó podria ser decretada immediatament davant de la resposta del TS a la seua demanda. En este sentit, va explicar que ell respecta la decisió del Suprem encara que va destacar que «és de lladres llevar-li els fills a un pare per interessos polítics i per covardia».

A més, Pascual va assegurar que complirà amb la justícia però va afegir, com ja avançara Carla Pascual en la lectura del manifest llegit durant la concentració a favor del seu pare i Orihuel, que la seua entrada a la presó suposarà un abans i un després. Amb açò, Pascual va destacar que «si xafe la presó mai tornaré a viure Pego. Deixaré de ser pegolí i faré tot el que es puga perquè en el meu document nacional d’identitat deixe de posar que sóc espanyol».
792 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!