Cadastre revisa les sobrevaloracions de Pego

Després de l’enviament per part de l’Ajuntament de Pego d’un informe detallant els principals defectes de valoracions observats en la ponència de valors de Cadastre, des de la Gerència d’aquest s’està revisant la informació al voltant de les valoracions de terrenys que han sigut extremadament altes, aquelles referents al casc urbà, al centre del poble. Així les coses s’espera que en una data indeterminada les persones que van recórrer per sobrevaloració reben una nova notificació. L’ajuntament recorrerà si aquesta nova valoració no s’ajusta a la realitat.
Els moviments a Cadastre són lents, com tota la burocràcia en general. Fem recopilació de dades al voltant de la qüestió. El 18 de febrer es va mantenir una reunió amb la Gerent Territorial de Cadastre a Alacant. Posteriorment, el 25 de febrer, des de l’ajuntament se li va remetre un informe detallant els principals defectes de valoració que es van observar en la ponència de valors de Cadastre després de rebre els pegolins i les pegolines les seues notificacions.

Els errors més importants van estar les sobrevaloracions repetides de solars en el casc urbà; a més dels errors en planimetria i superfície, en ubicació d’habitatges i naus industrials, el canvi de titulars, de superfície i perímetre, en la delimitació rústica i urbana, i d’altres errors com la no notificació a 1.600 persones en el període previst.

Tots aquests defectes en la ponència es van detectar una vegada finalitzat el procés de notificació. És aleshores quan s’encén l’alarma i es comença a actuar. Després del plenari extraordinari realitzat el 3 de març de 2008 a petició del grup popular, l’ajuntament de Pego realitza reclamacions a la Gerència de Cadastre amb demostracions de les sobrevaloracions.

Arrel d’aquestes reclamacions Cadastre s’ha posat a revisar les valoracions de terrenys per tal de comunicar, posteriorment als propietaris quina és la nova valoració. És per això que cadastre tornarà, sense especificitat de dates, a notificar als afectats per les sobrevaloracions el valor del seus solars. Recordem, que les persones afectades són les que viuen en el polígon R-39, el corresponent al casc urbà, al centre del poble.

Les noves valoracions no es coneixeran fins que aquestes no es notifiquen, com va passar anteriorment. Des de l’ajuntament s’assegura que quan eixe moment arribe es decidirà si s’impugna o no el procés, depenent si les noves valoracions s’adapten o no a la realitat econòmica del mercat.
682 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!