Breus de la comarca

Durant aquesta setmana s´han produït diversos esdeveniments a la comarca com són un accident aquest matí al carrer Mar de Pego, el concert que tindrà lloc aquesta nit a La Xara amb l´actuació de La Gossa Sorda i Obrint Pas, la presentació del centre budista a Pedreguer, entre d´altres. Encetem la nostra informació de breus amb un succés ocorregut al carrer Mar de Pego aquest matí. Passades les 10.00 hores un camió ha colpejat contra la cantonera del primer pis d’un edifici provocant desperfectes de diversa consideració a la façana. A més, el coopilot del camió s’ha colpejat contra el vidre del vehicle i ha estat traslladat al Centre de Salut de la localitat. L’incident ha provocat rebombori entre el veïnat.

Ens traslladem a Pedreguer, que a partir del proper 27 de març també tindrà al seu terme un tros del Tibet instal•lat. Es tracta del centre budista més gran d’Europa. La inauguració estarà presidida per la seua Santedat Sakya Trizin, el segon Lama després del Dalai. Tot està preparat perquè el budisme s’òbriga camí en la Marina Alta gràcies a unes instal•lacions «faraòniques» amb 32 habitacions, una sala de meditació d’1.000 m2 tot tipus de serveis.


I continuem parlant de música però a La Xara. I és que els seguidors, cada vegada més nombrosos, de La Gossa Sorda, el grup pegolí que recentment ha tret el nou disc “Garrotades” estan d’enhorabona. La Gossa actua aquesta nit a La Xara a partir de les 23.00 hores. En acabar correfoc amb la colla de dimonis de Massalfassar i després, més rock amb Obrint pas.

Viatgem a la platja de Les Marines, on esta setmana es van reiniciar els treballs de regeneració de l’almadrava per part del Ministeri de Medi Ambient, encara que els treballs van començar sense que l’ajuntament de la capital de la Marina Alta tinguera ni idea. Des de el consistori han demanat explicacions a Costes sobre aquest nou despropòsit d’unes polèmiques obres que han contat a parts iguals entre favorables i contraris.

I acabem parlant d’Urbanisme a Tormos. La veritat es que té igual que siga sota la LRAU o la LUV, els propietaris minoritaris continuen siguent presoners del negoci de grans promotores. I si no que ho pregunten a una desena d’agricultors de Tormos que tota la vida han viscut en les seues casetes diseminades per una part del terme. Doncs bé, un PAI amb milers de vivendes obligarà els actuals veïns a cedir el 35% de les seues cases a la partida Cascalls. A més deuran pagar fins a 45.000 euros en concepte de costos d’urbanització al presentar-se en la zona un pla urbanístic. Un grup de veïns ja ha presentat un contenciós contra l’ajuntament. Sembla massa perdre un terç del teu patrimoni i damunt tindre que pagar.

421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!