Bones perspectives per a la campanya de l’arròs

AVA espera una bona comercialització a causa de la minva de producció a Espanya. A Andalusia només s’ha cultivat el 50% de la superfície d’arròs respecte 2006 Avuí comencem parlant d’agricultura i ho fem amb una bona noticia. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) espera una comercialització favorable per als productors de la Comunitat Valenciana en la pròxima campanya de l’arròs, a causa de la important minva de producció d’arròs en diverses regions productores d’Espanya, com ara Andalusia, Extremadura i Aragó.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, ha destacat que “l’oferta d’arròs del tipus que es cultiva a la Comunitat Valenciana, s’ajustarà a la demanda nacional i sobretot internacional, on no hi ha excedents d’este tipus d’arròs, fet que pot provocar un increment dels preus en origen”.

A Andalusia només s’ha cultivat el 50% de la superfície d’arròs respecte 2006 a causa de la falta d’aigua, del qual el 10% es destina a arròs com el valencià. La superfície a Extremadura i Aragó serà semblant a campanyes passades, però el cultiu d’arròs redó deixa pas a l’arròs llarg, que recentment ha percebut un augment del preu. En el cas d’Extremadura, descendix l’arròs redó en un 10% en comparació amb 2006.

“Encara que el cultiu d’arròs va començar més tard a la Comunitat Valenciana per les persistents pluges primaverals, la campanya manté molt bones expectatives, sense incidències de plagues i amb producció d’excel•lent qualitat”, va assegurar Aguado.

El dirigent agrari va ressaltar que “l’esperada pujada de preus podria compensar en part l’espectacular pèrdua de rendibilitat del cultiu, ja que els arrossers no percebran ajudes agroambientals en 2007 per la incompetència de les administracions autonòmica i central malgrat complir un any més amb els compromisos respectuosos amb el medi ambient”.
513 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!