Bernat Capó i la Falla Convent, Premis Casal 2011

El Casal Cultural de Pego celebra aquest dissabte el seu setè aniversari amb la II edició dels Premis Casal que reconeixen aquelles persones o entitats que recuperen i ajuden a conèixer la cultura valenciana. Abans de l’entrega de premis hi haurà, a partir de les 20’30 hores tast de cerveses de la Marina Alta a la llum dels ciris perquè el Casal Cultural se suma a l’apagada elèctrica mundial convocada per a eixe 26 de març.
El proper dissabte, 26 de març, el Casal Cultural celebra set anys de portes obertes al poble de Pego, perquè com confessava un dels seus membres, Josep Carles Sendra, “el Casal ja treballava abans de tindre casal realment i ja estem parlant d’11 anys de vida del que és l’associació com a tal”. Per a celebrar eixos 7 anys de portes obertes el Casal Cultural aprofita per a dur a terme diverses activitats. D’una banda un sopar de germanor “amb tots aquells que tinguen gust de celebrar les activitats del casal i de què el casal estiga en marxa”. A més d’això, explicava Sendra, “fem entrega dels Premis Casal en la seua II edició”. Comentava Josep Sendra que els dos guardonats “en definitiva el que fan és promoure les nostres tradicions, la nostra llengua, la nostra cultural, dignificar-la. D’una banda tenim a la Falla Convent de Pego, que enguany fan els seus 15 anys i trobem que per la seua obra, per la feina que estan fent, per la divulgació tant de la cultura com de la llengua trobem que s’ho mereixen […] i per l’altre costat l’il•lustre Bernat Capó, la memòria de la nostra Marina, que crec que és imprescindible donar-li un premi perquè sempre ha estat disponible quan el Casal ha requerit la seua ajuda”.

Entre les activitats de dissabte, una novetat és que el Casal Cultural se sumarà a l’apagada elèctrica, d’una hora, proposada a nivell mundial per a reduir el consum energètic i contribuir així a la frenada del canvi climàtic. L’acte és senzill, apagar les llums, ploms i tot, durant una hora. Al Casal Cultural estan perfilant com fer-ho, tot apunta a què a les 20 hores aniran acudint i a les 20:30hores, quan tenien preparat fer un tast de cervessa valenciana tradicional, “i crec que quedaria molt bé fer eixe tast a la llum dels ciris”, apuntava Josep Carles Sendra.

Convidava Josep Carles Sendra al poble de Pego a acudir a les activitats previstes per al dissabte, en què a més del tast de cervessa a la llum dels ciris, el sopar de germanor, la II edició dels Premis Casal, hi haurà música en directe.
638 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!