Avui les Falles d’ofrena i entrega de premis

Aquesta vesprada a les 6 està previst l’inici de l’ofrena floral a l’Ecce-Homo. En acabar el món faller està cridat a assistir a l’entrega de premis. Es guardonarà als monuments, les presentacions, els llibres, les portalades i les ofrenes. Ràdio Pego només s’acabe l’entrega de premis els retransmetrà perquè tota l’audiència siga coneixedora. A les 9’30 de la nit, il•luminarà la nit fallera la mascletà nocturna que tindrà lloc al Passeig Atzaneta. Dijous, dia de Sant Josep a les 5’30 de la vesprada processó en honor al patró de les Falles i en acabar espectacular traca amb final aeri. A partir de les 11 de la nit i fins la una de la matinada, cremà de les falles seguint l’ordre del premi rebut. Encetem l’informatiu parlant de Falles, ja que avui és un dels dies més importants per al món faller. Si ahir en visitar a migdia els monuments fallers podíem detectar els tres membres del jurat analitzant cada detalls de les sis falles del municipi, hui l’ofrena i el resultat d’eixe anàlisi són dos dels actes més destacats de la jornada josefina. Però abans que passe tot això, hem de dir que aquest matí, a les 10 el Jurat, format aquesta vegada per membres de la Junta Local Fallera, ha anat a visitar les diferents portalades que entraven en concurs per a puntuar-les. A les 11 del matí haurà pogut veure a les falleres de La Font vestides amb brials, a punt per arreplegar als seus fallers, acompanyades de la música de la dolçaina. En eixe moment qui passara pel Passeig Atzneta de segur que ha vist a més d’un faller i fallera disfressats i és que s’estava celebrant el “carnestoltes faller” de la Falla Convent.

Després d’aquestes activitats de disbauxa, la serietat s’implanta entre els fallers i falleres, perquè aquesta vesprada a partir de les 6 es realitza l’ofrena floral en honor a l’Ecce-Homo amb el següent itinerari: es concentraran al cantó del Carrer Sant Marc amb l’Avinguda Jaume I i d’allí avançaran per la mateixa Avinguda Jaume I, C/ Major per a pel C/ Ecce-Homo arribar fins a la capella del patró del poble.

Una vegada acabat aquest acte, sobre les 8 de la vesprada, els fallers i falleres que puguen (la resta estaran baix) pujaran al saló de plenaris de l’ajuntament de Pego esperant a la resolució del Jurat al respecte de cinc categories de premis: monument, presentació, llibre, portalades i ofrenes.

A les 21:30h. Mascletà Nocturna al Passeig Adzaneta.

22:00h. Els Membres de la Junta Local Fallera soparan al Casal de la Falla Convent.

24:00h. Casal de la Falla Convent: encabar el sopar hi haurà un monòleg i després actuació de l’orquestra “LA SELVA”.

24:00h. Casal de la Falla La Font: Gran revetlla i espectacle al Pla de la Font amb l’orquestra “LA TRIBU”.

24:00h. Casal Falla Plaça i Natzaré: disco-mòbil .

El dijous, 19 de març, dia de Sant Josep, quan la festa viu el seu últim dia els actes esdevenen més religiosos. Així a les 11:30h. Missa a l’ermita de St. Josep per a rendir-li homenatge al nostre patró, St. Josep.

13:00h. Mascletà a la Pl. Metge Almela.

En acabar, visita a la Residència St. Joan de Déu.

14:00h. Els Membres de la Junta Local Fallera dinaran al Casal de la Falla Plaça i Natzaré.

17:30h. Processó en honor a St. Josep seguint el següent ITINERARI: des de l’ermita de St. Josep, C/ St. Josep, C/ St. Joan, C/ Pere Sala, Passeig Cervantes, C/ Ausiàs March, C/ St. Bertomeu, C/ Regueró, Pla de la Font (part esquerra) fins l’ermita de St. Josep.
En acabar, espectacular traca amb final aeri.

A partir de les 23:00h. i fins les 01:00h. Cremà de les falles seguint l’ordre del premi rebut.

Les falleres majors i el President de la Junta Local convidaven al poble de Pego a gaudir, amb elles i la resta del món faller de les Falles. Belín Soler, Fallera Major del Convent; Maria Amparo Tamarit, Fallera Major de la Font; Mireia Bañuls, Fallera Major de Plaça i Natzaret, Àngela González, Fallera Major de Pego, Ximo Bordes, President de la Junta Local Fallera i Clàudia Pons, Fallera Major Infantil de La Font coincidien a assenyalar que totes les activitats que es programen durant les Falles es fan pensant amb la gent del poble que puga acudir perquè volen que tothom participe de la festa.


369 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!