Augmenten les visites a l’oficina de turisme de Pego i Les Valls

Fins a 100 famílies més que l’estiu passat han consultat els atractius turístics de Pego i Les Valls. Un destí principalment per a realitzar excursions d’un dia visitant les localitats i gaudint de la gastronomia dels diferents municipis. Pego no és una localitat de portes directes al mar, tot i això compta, entre d’altres coses, amb l’apreciat parc natural de la Marjal i d’una connexió directa a les valls de Gallinera, Alcalà, Laguar i Ebo, espais interiors valorats pels seus paisatges verds i ben conservats, el que li atorga un atractiu ineludible per a passar un dia d’esbarjo pel poble i les seues rodalies. Aquest fet també ha permès a l’Ajuntament, en el seu darrer plenari, aprovar la sol•licitud de Municipi Turístic, el que implicaria que Pego estigués catalogat com a destí d’atracció turística. Actualment, el poble es troba a l’espera de l’aprovació, per part de l’Agència Valenciana de Turisme, d’aquest distintiu perquè la localitat puga gaudir de subvencions que cobrisquen les despeses que es produeixen per l’acollida de visitants.

Pego i Les Valls és un destí principalment d’excursions per a passar el dia visitant les localitats i gaudint de la gastronomia dels diferents municipis. És com bé indicava Mari Nieves Mayor, tècnica de turisme de l’oficina de Pego i les Valls, una alternativa al turisme convencional de sol i platja que tanta fama té encara entre la gent que visita la Marina Alta i altres destins del país.

Des de l’adhesió de l’oficina de turisme a la Xarxa Tourist Info fa dos anys, s’ha produït un augment en el nombre de visitants a l’oficina, ja que al mes de juliol de 2006 van ser 500 consultes presencials i enguany han estat més de 600. En el que portem del mes d’agost, l’oficina de turisme ja ha rebut més de 100 persones.

En quant a la nacionalitat dels visitants que han passat per la Tourist Info, són un 40% espanyols (50% de la Comunitat Valenciana, 20% de Madrid, 3% de Calatunya i de Castella-Lleó) i un 60% estrangers (35% del Regne Unit, 35% de França, 15% d’Alemanya, 5 % de Bèlgica i Holanda). En quant a demandes d’informació, allò pel que més s’interessen és per tots els atractius turístics de Pego i la zona d’interior, el parc natural, amb les passejades en barca, les festes i activitats d’oci.

Per altra banda, segons informació telefònica facilitada pels propis empresaris, l’ocupació als allotjaments turístics que ofereixen els pobles de Pego i les Valls durant els mesos de juny i juliol s’ha arribat a un 60% als hostals, un 15% a l’aparthotel de Pego, un 35% d’ocupació al càmping de La Vall i un 20% a les cases rurals de les valls d’Alcalà, Ebo i Gallinera. En relació a l’any passat, el resultat ha sigut molt paregut, el que indica que durant la temporada d’estiu la demanda d’estades d’interior no acaba de coallar entre els turistes. No obstant, les previsions del mes d’agost són més esperançadores, ja que algunes cases rurals estan al 100% tot el mes.

439 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!