Atzaïla Associació Cultural dóna 1.300 euros a la protectora APROP

Són els beneficis que l’associació cultural pegolina ha aconseguit amb el 1r Cicle Musical Casa Benigalip que s’ha realitzat durant este estiu passat des de juny fins a setembre, un concert per mes. APROP ha agraït este gest perquè, assegura, les necessitats de la protectora són múltiples i la situació econòmica els ha obligat a parar les esterilitzacions a gossos.

P1340454Este estiu passat Atzaïla Associació Cultural va organitzar el 1r Cicle Musical Casa Benigalip amb un concert per mes, des de juny fins a setembre. En assemblea van decidir que els diners que s’aconseguiren de les entrades tindrien una finalitat benèfica, més concretament, serien donats a alguna de les associacions local que treballen desinteressadament pel poble i tinguen necessitats tant econòmiques com d’infraestructura. En esta primera ocasió l’associació beneficiària ha estat APROP, protectora d’animals de Pego.

Este migdia el president i la secretària d’Atzaïla, Carles Garcia i Maria José Costa, respectivament, han estat els encarregats de lliurar els 1.300€ recaptats en el 1r Cicle Musical Casa Benigalip a la nova presidenta d’APROP, Tere Sendra i a la seua secretària, Ana Femenia. Ha estat a les portes dels estudis de Ràdio Pego.

P1340451Apuntava el president d’Atzaïla, Carles Garcia que eixos 1.300€ que donen a APROP són «per a cobrir part de les seues necessitats». Unes necessitats que, explicava la secretària de la protectora, Ana Femenia, «són múltiples». De fet, assegurava que «quasi segur que demà ja no queda res» i és que explicava que «ens venen superbé perquè ara ja estem un poc apurats de diners, el que ens ha portat a parar de fer esterilitzacions a gossos». I és que entre les despeses extres que ha tingut APROP este estiu passat està que «hem hagut de reparar tot el que l’hivern passat ens causava problemes i va provocar que evacuarem fins a tres voltes la protectora». Així que, especificava Ana Femenia que els diners serviran «per a pagar material, per a pagar els serveis veterinaris o per a comprar menjar», el que està clar és que les despeses són variades i constants, per això reiterava la secretària d’APROP que «demà eixos diners ja no estan».

Agraïa moltíssim que Atzaïla hagués pensat en la protectora perquè, tot i que són conscients que molta gent pot pensar que els diners els aprofitaria millor una altra associació del poble, també asseguren des d’APROP que Pego necessita d’una protectora «perquè si no ens encarreguem nosaltres dels animals abandonats, no hi ha ningú que es faça càrrec».

Actualment APROP es fa càrrec d’aproximadament un centenar d’animals, entre gossos i gats. Apuntava Ana Femenia que «allò bo és que ixen gossos i gats, però el punt negatiu és que quan n’ix 1 ó 2, ens n’entren 2 ó 4, el que no ens permet arribar a buidar del tot la protectora». I feia un avís perquè totes aquelles persones a les que els agraden els gossos i els gats, que poden fer-se voluntàries d’APROP, acollidores o poden adoptar.

La intenció d’Atzaïla Associació Cultural és reeditar el Cicle Musical Casa Benigalip perquè la valoració del resultat és bona atenent a l’assistència, tant de pegolins i pegolines com de persones de fora. Agraïa la secretària d’Atzaïla, Maria José Costa, la participació de les veterinàries de Pego i de l’Ajuntament de Pego, perquè el cicle s’haja pogut realitzar amb més agilitat.

Els grups musicals que es van poder escoltar durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre en el 1r Cicle Musical Casa Benigalip organitzat per Atzaïla van ser: Amadeu Adell Trio (l’11 de Juny); Miquel Pérez, Guitarra (9 de Juliol); Ensemble Giusto (20 d’agost) i Francesc Estévez, claverí (10 de setembre).

2314 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!