Arranca el II Taller d’iniciació a la història local de Pego

El temari d’esta segona edició tractarà allò més important dels segles XVI al XVIII, començant en la primera Germania, el 1525 i acabant a les portes de la guerra del francès. La primera classe es desenvoluparà a la Cambra Agrària, des de les 18.30 a les 20 hores. El curs finalitzarà el dimecres, 19 de juny.
L’èxit de la I edició del Taller d’iniciació a la història local de Pego, una iniciativa de la regidoria de Cultura i Educació i de l’Arxiu Municipal de Pego, ha dut a l’organització a promoure una segona edició que comença esta vesprada. De fet, tot l’alumnat, o quasi tot, el que va assistir al I Taller d’iniciació a la història local, una quarantena, en acabar tenia bastant clar que havia d’haver una segona edició.

El primer taller va abordar “des de la prehistòria fins el final de l’Edat Mitjana”. Este II Taller d’iniciació a la història local de Pego abraçarà els fets més importants que van transcórrer des de la primera Germania (1525), al segle XVI fins a fregar la guerra del francès, al segle XVIII. Explica l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, qui impartix el taller que “eixa elecció respon a intentar tractar els temes amb més profunditat i deixar per a una altra ocasió el conflictiu segle XIX i la primera meitat del segle XX”.

El Taller es durà a terme els dimecres de 18.30 hores a 20 hores. Normalment, les classes s’impartiran a la Casa de Cultura, tot i que hi haurà excepcions com la d’este dimecres. El taller s’inicia a la Cambra Agrària per qüestions d’agenda a la Casa de Cultura. A més de la presentació hui es tractarà la Germania i el problema morisc. El taller s’estendrà fins el dimecres 19 de juny, a les portes de la Fira. Eixe dia s’aportaran les conclusions del donat durant els dos mesos i mig de curs i s’obrirà un debat.

En el transcurs dels dos mesos i mig de taller d’iniciació a la història local, es tractarà: La Germania i el problema morisc; la força de la senyoria; l’expulsió morisca i les seues conseqüències; el govern municipal de Pego al segle XVII; la societat i l’economia del segle XVII a partir de les ordenances municipals; de la Segona Germania a la Guerra de Successió; la Guerra de Successió; el terme municipal i el nou espai agrari al segle XVIII; la prosperitat econòmica i l’augment demogràfic, els conflictes amb els senyors; les dones al segle XVIII; l’ensenyament al segle XVIII i les festes del set-cents. A més, hi ha programada una excursió a la marjal sota el títol, ‘Entre el senill i l’arròs’.
597 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!