APROP lliura a l’Ajuntament de Pego les 4.643 signatures que han aconseguit a favor de la protectora d’animals

Demanen l’equip de govern que els asseguren «un lloc per als animals abandonats a Pego» perquè la setmana que ve finalitza la pròrroga del contracte en els terrenys on actualment està la protectora pegolina. I encara no s’ha habilitat l’ecoparc que «ens van prometre». Aprofitaven des d’APROP per a fer una crida de voluntariat.
Este matí l’Associació Protectora d’Animals de Pego (APROP) ha registrat d’entrada les 4.643 signatures que ha recollit en la campanya que va encetar al febrer perquè no tancaren la protectora i el consistori donara una solució a la problemàtica del terreny per a ubicar els gossos i gats dels que, aleshores LAPS i ara APROP, té cura. APROP ha aconseguit reunir 849 signatures físiques i 3.794 a través de la plataforma digital change.org . Esta elevada xifra de signatures feia que des d’APROP estigueren «contents de vore que el poble ha respost a la petició, que veiem que el poble es preocupa perquè els animals no estiguen solts i que volen un futur per a ells».
Segio Morera, president d’APROP ha explicat a Ràdio Pego que el que volen amb esta entrega de signatures al consistori és que «ens asseguren un lloc per als animals abandonats de Pego perquè ens prometen l’ecoparc però el que no podem estar és esperar i esperar perquè el contracte se’ns acabava la setmana que ve». Des de la regidoria de Medi Ambient se’ls ha informat que esta setmana començaran a buidar l’ecoparc, però des d’APROP estan preocupats perquè intuïxen que «no donarà temps a què es facen els plànols per a la protectora» abans que finalitze el mes de maig, que és quan se’ls acaba el lloguer dels terrenys on actualment està la protectora.
La pregunta que es fan des d’APROP és «una vegada s’acabe l’arrendament, que fem amb els animals? On els enviem?». Davant esta incògnita des de la protectora demanen «solucions ràpides i no més excuses» que allarguen el procés.
Ana Femenia, voluntària d’APROP, lamentava que fins ara «no s’ha fet res» a l’ecoparc per part de l’Ajuntament i «no sabem res de la propietària del terreny on ara està la protectora». Descrivia que, perquè es puguen traslladar allí els gossos i els gats, necessiten «canils amb unes mesures adequades 2x5x5, que estiguen coberts, que tinguen desaigües i que tinguen ombra». I és que un problema afegit és que l’acord amb la propietària dels terrenys actuals de la protectora contempla que totes les construccions que s’hagen realitzat allí dins es queden allí, segons explicava el president d’APROP.
A més de la necessitat urgent d’eixes instal·lacions on poder reinstal·lar —amb les necessitats bàsiques— als gossos i gats que acull APROP, la protectora també necessita de voluntariat, «gent que es comprometa a tirar-nos una maneta a nosaltres i als animals», explicava Sergio Morera. Ana Femenia completava eixa informació comentant que la gent que forma part d’APROP és tota voluntària «però que també treballem, estudiem i tenim molta faena, però traiem hores d’on siga per a poder donar una atenció als animals que estan allí».

Per a ser voluntari o voluntària d’APROP només es necessita «que t’agraden els animals i ganes. Ganes d’estar allí [a la protectora]». També «saber que vas allí i no és un joc, és una responsabilitat». «Ser una persona constant». Si el voluntari o voluntària és menor d’edat pot portar una autorització del pare o la mare. «El premi que tens és la gratitud que el donen els animals, l’amor dels gossos». Es pot contactar amb APROP a través del facebook de la protectora o parlar directament amb alguna persona que hi forme part per comunicar que es vol formar part de la família APROP.

Recordava, Ana Femenia, la trista realitat de l’abandonament d’animals explicant que este cap de setmana els han deixat fins a 5 gossos a la protectora. Actualment hi ha al voltant d’una vintena de gossos i una dotzena de gats en APROP. Alguns estan en cases d’acollida i altres en la protectora. A més, hi ha en marxa alguns processos d’adopció.
1304 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!