Ana Chacón Villalonga guanya, amb ‘Baterias 5’, el 41é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’

Enguany la Regidoria de Cultura introduïa la novetat de premiar la millor obra d’un artista local i, en estes cas, ha estat la presentada per Alberto Lucas Rovira, ‘Inocencia velada’. El jurat, format per Roman de la Calle, Juan Ramon García Castejón, Paco López Gómez i Antonio Barroso Vega, a més de la regidora de Cultura, Laura Castellà Sastre, decidia atorgar dos accèssits a Carolina Valls Juan per ‘Revolución IV’ i a Tomàs Civera Vallés per ‘Buscando la costa’. Els components del jurat han destacat que «les 25 obres que s’han seleccionat permeten que la futura exposició del Certamen, [que tindrà lloc a juny], serà una de les anys més completa perquè la majoria d’obres seleccionades tenen un gran nivell». De fet, subratllaven que «els premis i els accèssits tenen una qualitat extraordinària».

IMG_1438Ahir es va reunir el jurat del 41é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ per valorar les 50 obres presentades en esta nova edició i triar la guanyadora de 2017. Roman de la Calle, Juan Ramon García Castejón, Paco López Gómez i Antonio Barroso Vega, a més de la regidora de Cultura, Laura Castellà Sastre, no ho van tindre fàcil. De fet, en paraules del portaveu del jurat, l’artista Antonio Barroso va ser «bastant complicat perquè, la veritat és que hem vist un nivell que per a res ens esperàvem». Hi destacava també les grans dimensions de les obres presentades perquè estes sempre lluïxen més en les superfícies d’exposició. Davant l’alt nivell de les obres presentades, el jurat va arribar a l’obra guanyadora, la d’Ana Chacón Villalonga, perquè «des del principi que hem vist l’obra ens ha impactat, positivament», explicava el portaveu del jurat.

I és que ‘Baterías 5‘ els ha paregut una obra amb «una bona facturació, una obra de grans dimensions», explicava Barroso que també detallava que Ana Chacón «ha treballat una fotografia a la que li ha donat un gest plàstic que enriquix molt més l’obra». Apuntava també que és un quadre amb «reminiscències pop», aconseguint «un llenguatge molt personal, amb una foto decadent que l’ha duta al seu camp, enriquint-la positivament», concloïa Barroso.IMG_1441

La novetat més destacada d’esta 41ª edició del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ és que s’ha encetat un premi dirigit exclusivament a artistes de Pego. El primer en guanyar-lo ha estat Alberto Lucas Rovira, amb l’obra ‘Inocencia velada‘. Hi explicava el portaveu del jurat que la proposat de Lucas Rovira ha estat de les 25 obres triades per a formar part de l’exposició del Certamen que es durà a terme al juny, «sense saber que era d’un artista de Pego […] i s’ha quedat entre els finalistes». Destacava que és «una obra molt merescuda», una obra a la que se li pot aplicar allò de «amb menys és més». Una peça amb «un desordre molt ordenat». El jurat considera que Alberto Lucas Rovira «és una gran promesa i té futur».

Els accèssits del 41é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ han estat per a Carolina Valls Juan per ‘Revolución IV‘ i per a Tomàs Civera Vallés per ‘Buscando la costa‘. El portaveu del jurat subratllava de Carolina Valls que «és molt fidel al seu llenguatge geomètric […] i, cada obra, tot i que siguen molt coherents unes amb les altres, finalment, sempre et sorprenen per la rotunditat dels seus treballs». De Tomàs Civera hi destacava la seua austeritat, però, tot i eixa austeritat «ha aconseguit un equilibri amb un blanc, un verd i, amb una figuració abstracta, que sorprèn», argumentava Antonio Barroso.

Parlant de l’exposició del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ que estarà composada per 25 de les 50 peces presentades a la 41ª edició, hi explicava el portaveu del jurat, Antonio Barroso, que «quan hem començat a seleccionar l’obra final per a l’exposició que ens hem quedat amb una exposició digna de qualsevol museu d’art contemporani amb uns llenguatges personals, rotunds, impactants», és per això que enèrgicament convidava a tot el món a visitar-la perquè «poques vegades reunixes a tants llenguatges i artistes d’este calibre».

Reiterava esta idea Roman de la Calle expressant que «l’exposició resultant serà una de les més completes perquè, si és de veres que hem deixat 25 obres fora, la majoria de les seleccionades tenen un gran nivell. Això ha fet també que el premi i els accèssits siguen d’una categoria extraordinària». Aprofitava l’ocasió el crític d’art Roman de la Calle, per a tornar a reivindicar, un museu d’art contemporani a Pego que puga albergar tota la col·lecció del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’. Suggeria que «per a la celebració del 50 aniversari caldria inaugurar un Museu d’art contemporani i un bon catàleg». Una reivindicació que corroborava Castejón.

 

3168 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!