Amb o sense confinament, Setmana Santa és Setmana Santa

Tal com ens ha recordat la Junta Central de Setmana Santa, hui era el dia previst perquè les activitats de commemoració s’iniciaren amb el Pregó. Però, la crisi sanitària que ho ha trastocat tot també ha afectat a la celebració de la Setmana Santa, i ha obligat a anul·lar la programació d’actes al carrer prevista.

En aquest any en què es compleix el 75 aniversari de la Junta Central de la Setmana Santa de Pego, aquesta havia preparat un llibre molt especial, amb 74 pàgines, en què es recull testimonis, imatges i records d’aquestos setanta cinc anys d’existència de la Junta. El seu president, Guillermo Miralles, ens l’ha fet arribar i el pengem en aquest post perquè tothom puga consultar-ho.

Guillermo Miralles ha destacat que el llibre ha estat distribuït pels establiments autoritzats a obrir en aquestos dies. L’objectiu és que quede com a testimoni i record d’aquest any tan assenyalat per a una junta que no ha pogut celebrar-ho com toca.


La crisi sanitària i el consegüent estat d’alarma han obligat a suspendre els actes al carrer. Demà dissabte s’havia de dur a terme el pregó, i per a aquest diumenge de Rams, la benedicció de rams i palmes i la posterior processó. Però, encara que no hi haja activitats al carrer, la Setmana Santa, és clar, per als creients continua, malgrat tot. I, com en altres aspectes de la vida quotidiana, Internet i les xarxes socials també ajuden en aquest cas a desenvolupar tota la litúrgia.


La Junta Central recomana penjar una palma o branca d’olivera als balcons aquest diumenge de Rams. I anima a tots a celebrar la Setmana Santa cadascú dins el seu desig i les seues possibilitats.

El llibre:  llibre-setmana-santa-2020

1345 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!