AMADEM reclama més recursos per a la comarca en el Dia Mundial de la Salut Mental

El 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental. Enguany aquesta data es commemora en un moment en què les nostres vides quotidianes s’han vist considerablement alterades a conseqüència de la pandèmia de COVID-19.

Amb la pandèmia, els últims mesos han portat canvis, incertesa… molts reptes per a tots els col·lectius socials perquè en major o menor mesura la nova normalitat ens afecta a tots. Al personal de salut, que presta els seus serveis en circumstàncies difícils, i acudeix al treball amb el temor d’emportar-se la COVID-19 a casa; per als estudiants, que han hagut d’adaptar-se a les classes a distància, amb poc contacte amb professors i companys; als treballadors, els mitjans de vida dels quals es veuen amenaçats; a l’ingent nombre de persones atrapades en la pobresa o en entorns humanitaris fràgils amb molt poca protecció contra la COVID-19; i a les persones amb afeccions de salut mental, moltes de les quals estan encara més aïllades socialment que abans. Per no parlar de la gestió del dolor de perdre a un ser estimat, a vegades sense haver pogut acomiadar-se.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) s’espera que les necessitats de suport psicosocial i en matèria de salut mental augmentaran considerablement en els pròxims mesos i anys. Invertir en els programes de salut mental en l’àmbit nacional i internacional, infra finançats des de fa anys, és ara més important que mai.

Per això, la campanya del Dia Mundial de la Salut Mental d’enguany s’ha proposat aconseguir l’increment de les inversions a favor de la salut mental.

Missatge que ha compartit amb nosaltres l’ONG per la salut mental de la Marina Alta, AMADEM, a través de la psicòloga Luisina Daives, a qui hem pogut entrevistar per a parlar sobre les connotacions d’aquest Dia Mundial de la Salut Mental:


El telèfon de contacte per a demanar cita a Pego amb la psicòloga d’AMADEM Luisina Daives és el 96 5557 06 01.
875 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!