Alianze, un nou grup agroalimentari

Està format per quatre cooperatives i una SAT, les cooperatives de Llíria, Albal, Guadassuar i Pego, a més de Frutas Ibáñez de Betxí. Aquest projecte apareix per a adaptar-se als nous canvis en les formes de venda i en les necessitats del mercat de subministres. Renovar o morir. Així podríem començar aquesta notícia. Darrerament s’ha conegut la unió de forces entre cinc empreses valencianes lligades a la citricultura, la Cooperativa de Pego, la de Llíria, Albal i Guadassuar, més la Societat Agrària de Transformació Frutas Ibáñez de Betxí. Aquesta nova coalició de forces rep el nom de Grup Alimentari Alianze. L’aliança neix, com és sabut, en un context citrícola no massa positiu, en el que la crisi de preus és una constant en els darrers anys. Però també sorgeix en un moment en què s’està produint un canvi en les formes de venda i en les necessitats del mercat de subministres el que fa que les cooperatives s’hagen d’adaptar i renovar per a poder mantenir-se competitives, com explicava el comercial de Coopego, Ximo Sala.

Alianze agrupa a una sèrie de cooperatives que compartien les mateixes necessitats i, afortunadament, es complementen en les varietats citrícoles que produeixen. La seua unió els permetrà, així mateix, realitzar una selecció dels millors clients de cada casa.

Ximo Sala admetia que Anecoop compleix, en certa manera, la mateixa funció que la nova Alianze i assegurava que no deixaran de treballar amb ella, però alhora explicava que existeixen buits que Anecoop no cobreix, el que ha provocat l’aparició d’Alianze.

Els productes que ofereixen són quasi exclusivament cítrics, més concretament taronges i mandarines, cobrint tot el cicle de producció i estacional, és a dir, que oferten cítrics des de setembre fins a juliol. Altres productes són meló d’alger de Pego, caqui de Guadassuar, flor-i-col i carxofa de Llíria i meló de tot l’any, Frutas Ibáñez, tot i això tenen col•laboradors que els aporten la resta de productes que puga demanar un client.


891 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!