Alcohòlics Anònims complix 80 anys

Quan arriba esta efemèride, els grups d’Alcohòlics Anònims, obrin les seues portes per mostrar la seua activitat a totes aquelles persones que vullguen apropar-se i conèixer la seua activitat. El grup del Grau de Gandia, es reunix el proper dissabte, 13 de juny, a les 19h., a la parròquia de Sant Nicolau.
Hui, 10 de juny, Alcohòlics Anònims celebra el seu 80 aniversari. La data en què va nàixer, als Estats Units, esta associació sense ànim de lucre que ha rescatat moltes persones de l’hàbit de l’alcohol. Com ho ha fet? Compartint sentiments, escoltant els altres i de recolzant-los amb la presència comuna. Pepe, un membre del grup Oliva, recordava fa uns anys a Ràdio Pego, que és exactament Alcohòlics Anònims, «una comunitat d’homes i dones que compartixen la seua experiència, fortalesa i esperança per a recuperar-se de l’alcohol i ajudar a altres persones que tenen este problema a recuperar-se».

Assegurava Pepe que deixar l’alcoholisme passar per «voler-ho», assegurant que «si un no vol, no té res a fer». Pepe, explicava als micròfons de Ràdio Pego la seua experiència amb l’alcohol i que el va fer acudir a AA.AA. Destacava Pepe que «a soles no podia» aconseguir deixar de beure. Va ser acudint a Alcohòlics Anònims que Pepe va aconseguir «tapar la botella».

«Els alcohòlics estem a un pam de la copa […], però jo preferisc mantindre’m a eixe pam», explicava José, un altre membre d’Alcohòlics Anònims. I és que un dels problemes amb què es poden trobar les persones que formen part de l’associació és que els insistisquen en prendre «una copeta». En eixos casos, José, el que fa, si fa falta, és amargar-li l’esmorzar a la persona que insistix, contant-li la seua història.

Alcohòlics Anònims es va fundar a la localitat nord-americana d’Akron, a Ohio, on es va produir la trobada entre dos bevedors empedernits, el doctor Bob i el corredor de borsa Bill W., que posarien la llavor del que actualment es coneix com a Alcohòlics Anònims.

Al llarg d’estos 80 anys, els membres d’AA.AA del món sencer, s’han anat reafirmant en el principi de què la millor manera de mantindre’s sobris és ajudant a altres persones que comparteixen el mateix problema. És per això que al voltant de cada 10 de juny obrin les portes de l’associació per a recordar que Alcohòlics Anònims està ahí i que funciona.

Enguany, entre els grups més propers d’Alcohòlics Anònims, ens han informat de la reunió que tindrà lloc el proper dissabte, 13 de juny, a les 19h., a la parròquia de Sant Nicolau del Grau de Gandia.
736 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!