Alcohòlics Anònims, 85 anys d’existència a tot el món

De segur en algunes pel·lícules heu escoltat aquesta frase: “El meu nom és Pere i soc alcohòlic”. Pere es presenta així davant un grup on poden haver més de 10 persones i, totes al uníson, li donen la benvinguda amb un: “Hola Pere”. 

Es tracta d’una reunió d’Alcohòlics Anònims en la que, dones i homes comparteixen la seua mútua experiència, fortalesa i esperança per a resoldre el seu problema comú, l’alcoholisme.

Alcohòlics Anònims compleix, hui, 10 de juny, 85 anys d’existència a tot el món. Vicent, qui pertany a l’associació i a qui li hem distorsionat la veu per mantenir el  seu anonimat, ens conta com va nàixer aquest col·lectiu. Que a dia de hui està pressent en uns 200 països.

Al llarg dels 85 anys, els membres d’Alcohòlics Anònims, s’han anat reafirmant en el principi que la millor manera de mantindre’s sobris és ajudar a altres persones que tenen el seu mateix problema. A més, dins del col·lectiu no hi ha protagonistes, el pes recau sobre l’associació que és qui representa el conjunt d’alcohòlics davant la societat, explica Vicent.

Habitualment, coincidint amb el seu aniversari, Alcohòlics Anònims organitza unes jornades de portes obertes, però, enguany, per les conseqüències derivades de la pandèmia del coronavirus, aquesta activitat no s’ha dut a terme i han buscat altres vies per a donar a conèixer la funció, que dia a dia, fa Alcohòlic Anònims. Juan ens detalla les accions que estan duent a terme.

Durant el confinament la dinàmica que segueix l’associació s’ha vist afectada, però així i tot han pogut seguir el ritme mantenint les seves reunions habituals a través de  videoconferències. La situació ha segut tot un repte per a ells i per a elles tant a nivell tecnològic com a nivell emocional i personal. Marta extrau allò més positiu de les xerrades confinades:

El programa de recuperació que segueix Alcohòlics Anònims es basa en les experiències de cada un dels membres que, des dels seus inici i al llarg del temps, han format part d’aquesta associació. Es tracta de 12 passos que han de seguir per a la recuperació personal de l’alcoholisme, explica Vicent.

Jose Antonio, qui forma part d’Alcohòlics Anònims des de fa 9 anys conta que el sofriment va ser el principal motiu per formar part de l’associació.

Marta fa 3 anys que pertany a la comunitat i en aquest temps ha pogut conèixer una nova forma de viure sense alcohol. Ella mateix relata els canvis que ha experimentat al formar part d’Alcohòlics Anònims. 

Alcohòlics Anònims afirma que no estan afiliats a cap secta, religió, partit polític, organització, ni institució. El seu objectiu primordial és mantindre’s sobris i ajudar altres alcohòlics a aconseguir l’estat de sobrietat. L’únic requisit per a ser membre de la comunitat és el desig de deixar de beure. No es paguen honoraris ni quotes perquè es mantenen amb les seues pròpies contribucions voluntàries, explica Marta.

Ací a prop nostre hi ha diferents grups d’Alcohòlics Anònims, com és a Dénia, Oliva i Gandia. Per a qualsevol informació es pot consultar el seu web: www.alcoholicos-anonimos.org o telefonar al 96 39 17 160.

1249 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!