Alarma social a Ebo: 4 milions de m2 en el punt de mira del Passiego


La Gerència del Cadastre d´Alacant ha enviat una notificació massiva a un centenar de propietaris d´Ebo, entre els quals es troba el mateix Ajuntament i el Centre Excursionista de Pego. Aquesta nova polèmica urbanística té com a protagonista a “Promociones Adzaneta S.L.” propietat de Gómez Torres – Gómez Trénor, més conegut com a “Pasiego”.

A la Vall d´Ebo la promotora “Promociones Adzaneta S.L” ha fet saltar l’alarma social, ja que al voltant d’un centenar d’habitants s’han vist afectats per la notificació massiva des de la Gerència del Cadastre d´Alacant. La mercantil, propietat de la família Gómez Torres- Torres Trénor, ha sol•licitat al Cadastre l’alteració dels titulars de terreny per la via de l’article 903, un document que permet el canvi de titularitat cadastral.

Els 4 milions de m2 que “Promociones Adzaneta” està intentant usurpar a la Vall d’Ebo són sòl rústic, en la seua majoria bancals d’ametlers i oliveres. Però entre aquests terrenys també es troben afectats terrenys de titularitat pública, propietat del consistori d´Ebo, es tractaria d’un 75% de la superfície afectada.

El Centre Excursionista de Pego és un altre dels afectats en aquest nou episodi d’especulació del sòl rústic. Fa dues setmanes, Ximo Sala, president de l’entitat, explicava durant el programa Arrels de Ràdio Pego de dimarts 28 de març la seua sorpresa al rebre una carta certificada del Cadastre d´Alacant demanant-li les escriptures de la Figuereta, ubicada a la Foia del “tio” Maties a la Vall d´Ebo. Ximo Sala apuntava la insòlita situació es van trobar: tot i ser propietaris havien de presentar la documentació en un termini de 10 dies per tal de perdre la seua propietat.

4 milions de m2 a la Vall d´Ebo han estat notificats de moment, tot i que sembla que la superfície afectada és major, fins arribar als 8 milions de m2. Tant des del Centre Excursionista com des de l´Ajuntament de la Vall d´Ebo s’apunta a una major superfície afectada que abraçaria la Vall de Laguar, Tormos, l’Atzúvia i Pego. No obstant, no hi ha constància de l’arribada de notificacions en aquestes localitats.

Des de l´Ajuntament de la Vall d´Ebo estan en contra d’aquest tipus d’actuacions desproporcionades i front a la situació que s’està vivint han demanat al Cadastre d´Alacant la paralització del procés. A més s’apunta a què si hi ha dubte es faça un revisió cadastral per certificar que les propietats afectades ja tenen titularitat.

Des de l´Ajuntament es veu absurd que des del cadastre els demanen les escriptures de terrenys de titularitat pública és per això que han demanat la paralització del procés i el seu arxiu.

D’altra banda, Rafel Llodrà, regidor d’urbanisme de la Vall d´Ebo apunta directament estar davant d’una operació immobiliària. Així mateix explica que hauria d’haver acudit a l´Ajuntament per veure quins eren els llindars de la seua propietat si el que volia era verificar fins on arribaven les seues terres.

L´Alcalde del municipi, Juan Frau i l’advocat de l´Ajuntament es personaran a la Gerència del Cadastre una vegada els donen cita per tal de veure l’expedient al complet i poder prendre les mesures legals necessàries.

Alguns problemes vindran de les finques que s’han heretat de pares a fills i que no estan, en alguns casos, escripturades, tot i que els propietaris han pagat tots els anys els seus impostos que acrediten la titularitat del sòl.

Els veïns afectats per l’intent d’usurpació de terrenys per part de la mercantil «Promocions Adzaneta S. L.» van rebre notificacions de la Gerència del Cadastre exigint que s’acreditara en un termini màxim de 10 dies la titularitat del sòl. Tots es van veure sorpresos per la notificació. Molts d’ells no aconsegueixen entendre per què els poden llevar les seues terres sense més explicació.
678 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!