Al voltant de 300 persones es manifesten a Pego en contra de les retallades en educació

Una xifra que no deixa satisfetes les AMPA dels quatre centres educatius públics de Pego que organitzaven la concentració. ‘No a les retallades’ i ‘Per un ensenyament públic de qualitat’ va estar el sentir general de la demanda de la ciutadania concentrada a la plaça de l’Ajuntament de Pego. Les AMPA estan organitzant un autobús per a acudir a la manifestació en contra de les retallades en els serveis públics. Les persones interessades poden apuntar-se en qualsevol dels col•legis o institut de Pego.
Amb perols i xiulets es van fer sentir els participants a la concentració en contra de les retallades del Consell en educació organitzada per les AMPA dels centres educatius públics de Pego, Ambra, Rosalia Bondia, Carolina Sala i IES Enric Valor. Els lemes que es van poder llegir en les quatre pancartes van ser ben clars i coincidents: ‘No a les retallades als serveis públics’; ‘No a les retallades. Per un ensenyament públic de qualitat’; ‘Per una educació pública de qualitat. No a les retallades’ i ‘No retalleu l’educació. No retalleu el futur’.

La convocatòria que es va dur a terme divendres, 17 de febrer, de vesprada estava plena de simbolisme, ja que substituïa el tradicional Carnestoltes Infantil de les Escoles. Les disfresses van ser substituïdes per tisores amb un signe de prohibit al damunt, pels xiulets i els perols per fer soroll. Al voltant de 300 persones assistiren a la cita. Una xifra que per les AMPA era clarament insuficient tenint en compte el que s’estava reivindicant i el nombre de pares i mares que té Pego.

La presidenta de l’AMPA de Carolina Sala, Amparo Siscar, manifestava que “esperava l’assistència de més gent per el dia que és i perquè és una manera de manifestar-nos pels drets que volem, ja que volem l’escola pública i que no ens lleven el que hem aconseguit després de tants anys”.

La presidenta de l’IES Enric Valor de Pego, Sali Ceressola, no amagava que la resposta dels pares i mares de l’institut i dels propis alumnes “ha sigut zero”. El per què de la no assistència no es deu a la desinformació, ja que assegurava Sali Ceressola que “s’ha informat de tot” i manifestava que “vull pensar que és un desencant general de la gent per tot”.

Des de l’AMPA de Rosalia Bondia, recordaven que la concentració de divendres tenia com a finalitat “demanar el que continuem tenint el que hem tingut fins ara; el que ens ha costat molts anys assolir i ara a poc a poc van llevant-nos” i concretava aquestes mancances, “ens llevaran les ajudes als llibres i, sobretot, ens llevaran els mestres de compensatòria i els mestres que substituixen”. Pel que fa a l’assistència, des de l’AMPA de Rosalia Bondia manifestaven que els hagués agradat que “els pares hagueren respost millor perquè hi ha molts xiquets i molt poca gent ací per al que és el poble de Pego”.

Tinguen més o menys èxit, les mobilitzacions no s’aturen ací. Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic s’informa que aquest dijous, 23 de febrer, a les 19h., hi ha prevista una concentració davant l’ajuntament de Dénia a favor dels serveis públics a la que acudiran treballadors i treballadores de tots aqueixos serveis públics afectats per les retallades del Consell i els seus usuaris.

Dos dies després, el dissabte 25 de febrer, hi ha convocada tres manifestacions, una a cada capital de província, convocada pels cinc sindicats majoritaris del País Valencià, per a tornar a eixir al carrer a dir ‘No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell’. La cita és a les 18.00h. Les eixides, a València des de la Plaça de Sant Agustí. A Alacant des de l’Avinguda Salamanca. A Castelló des de la Plaça Maria Agustina. A Pego, les AMPA estan organitzant l’eixida d’un autobús per a assistir a aquesta manifestació. Les persones interessades a acudir amb aquest autobús poden apuntar-se en qualsevol dels col•legis públics o de l’institut de Pego. L’autobús eixirà de Pego sobre a les 16:00h. Tot i que la informació precisa es facilitarà en el moment de la inscripció.

710 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!