Al Verger els residus orgànics van al contenidor marró

L’Ajuntament del Verger ha convocat els veïns i veïnes del municipi a una reunió que tindrà lloc el dijous, dia 21, per a parlar sobre cóm reciclar els residus orgànics de manera idònia.

La reunió serà a la Casa de la Cultura d’El Verger a les set de la vesprada. I en ella, s’informarà al veïnat de a instal·lació de nous contenidors, en la campanya “l’Orgànica al Contenidor Marró” que s’ha posat en marxa aquesta setmana en el municipi.

Es tracta d’una iniciativa pionera, promoguda a nivell europeu per a la gestió ecoeficient dels residus. I és que les normatives europees marquen que tots els municipis hauran de tindre l’any 2022 el contenidor per a matèria orgànica. El Verger és la segona localitat de la Marina Alta que recollirà de forma selectiva els residus orgànics per a fer compost, després d’Orba.

El contenidor marró va ser presentat ahir a l’ajuntament del Verger per l’alcalde, Ximo Coll, la regidora de Medi Ambient, Inma Pericás, i el responsable de l’empresa de recollida i gestió de residus, Joaquín Lerma. En els contenidors marrons caldrà depositar els residus orgànics, que són, principalment, els generats de l’alimentació, i que després es convertiran en compost.

A l’igual que es va fer a Orba, per a facilitar la tasca de separació del residus orgànics, l’Ajuntament del Verger repartirà entre el veïnat uns pacs formats per un poal i bosses compostables. Bosses que han d’anar després al contenidor marró.
1203 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!