L’Ajuntament de Pego organitza una recollida de productes de primera necessitat per a Ucraïna

L’Ajuntament de Pego ha posat en marxa una campanya de recollida de productes de primera necessitat per a ajudar a la població ucraïnesa, afectada pel conflicte bèl·lic amb Rússia. Després de posar-se en contacte amb un grup de persones de nacionalitat ucraïnesa residents al municipi, el consistori ha decidit promoure la recollida de productes de primera necessitat per a enviar-los a les fronteres del país ucraïnès i fer-les arribar a les persones més necessitades.

La proposta es realitza conjuntament amb el Club Rotary Club Jávea, qui coordina l’enviament, que es farà a través d’una empresa de transport de Benejússer (Castillo Trans), la qual transporta habtitualment productes als països de l’Est d’Europa. De fet, el pròxim divendres 4 de març un dels camions de l’empresa viatjarà fins a la frontera de Polònia amb Ucraïna per a portar el primer carregament d’ajuda.

Segons ha indicat l’Ajuntament de Pego, des de l’entitat Rotary Jávea s’ha indicat que els productes que es necessita són d’alimentació infantil, higiene (per a persones adultes i especialment per a xiquets i xiquetes), aliments no peribles i que no estiguen envasats amb cristall; antisèptics i analgèsics (caixes sense obrir).

El consistori habilitarà des de demà dimecres al matí dos espais perquè veïns i veïnes que vulguen puguen col·laborar amb la campanya; a partir de les 9.30 hores a la Casa de Cultura i a les dependències de la Policia Local. “La campanya no té data de finalització, de moment, encara que des del Rotary ens han indicat que intentem recollir el major nombre de productes abans del divendres perquè el camió eixirà eixe mateix dia al matí cap a la frontera ucraïnesa”, explica l’alcalde de Pego Enrique Moll.

Per la seua part, el grup de veïns de nacionalitat ucraïnesa residents a Pego també fa una crida per a aquelles persones que vulguen col·laborar econòmicament. Ho podran fer realitzant una donació a l’Associació Plast Scouts d’Ucraïna (poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Pego perquè se’ls facilite les dades necessàries per a poder fer la donació).

Moll apunta que s’organitzarà “altres campanyes d’enviament mentre el conflicte bèl·lic estiga actiu, qui vulga col·laborar podrà fer-ho ara en el primer enviament o en els pròxims”.

706 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!