Aigua i nova indumentària dominaran els boatos moro i cristià 2007

Enguany el 90% dels actors que representaran l’Ambaixà són de Pego. L’espectacle es realitzarà en directe a partir de les 11.30 de la nit de divendres. D’altra banda, el Moros i Cristians de Pego continuen creixent i en aquest 2007 s’incorpora una nova filà cristiana de dones, les Templàries. L’entrada mora tindrà lloc el dissabte a les 8.30 de la vesprada. La cristiana, el diumenge. Les Festes de Moros i Cristians estan a un tir de pedra perquè demà dijous els representants de la Junta Central enceten la festa oficialment al migdia amb les diferents visites a les moltes càbiles que hi ha repartides per tot el poble. Els ànims ja estan més que disposats per a iniciar uns dies de vivències intenses, després de la dedicació i preparació dels mesos i setmanes precedents. De fet, les càbiles ja comencen a omplir-se de plumatges de colors, de capes, ferros i de tots els detalls necessaris per a la indumentària més fascinant que es mostrarà el dia de l’entrada mora, el dissabte i de l’entrada cristiana, el diumenge a partir de les 8.30 de la vesprada.

Durant l’entretingut “Taula Oberta” d’ahir dimarts, on hi havia a l’estudi de Ràdio Pego, una nodrida i excepcional representació de la festa de moros i cristians 2007, les capitanes d’enguany, Tere Escrivà, Ha-Bensaina i Encarna Rocher, Conqueridora, junt a les capitanes de 2001, Xaro Sendra i Rosa Mari Vicens, no van avançar massa del que seran els seus boatos. Només van desvelar que la capitania mora durà, entre d’altres coses, aigua per a simbolitzar la nit més curta i màgica de l’any, la de Sant Joan, que coincideix en ser dissabte. Les capitanes cristianes van donar a conèixer que encara no han vist els tres vestits que durant les distintes esquadres que desfilaran el diumenge en el boato. Així que serà tota una sorpresa quan reben els nous tratges, encarregats per a l’ocasió.

Un acte també important dins el món fester de moros i cristians és l’Ambaixà, tret de sortida de la resta de desfilades. Des de la Junta Central es vol que es convertisca en alguna cosa més que una pura representació de tràmit. El seu objectiu és que cada vegada més totes les filaes s’involucren més i més en la representació teatral i s’institucionalitze com les ambaixades centenàries que existeixen en altres pobles com és el de Muro d’Alcoi. La novetat per a aquest 2007 és que el 90% dels actors són pegolins i que l’obra es representarà en directe sobre un text basat en l’arxiu municipal de Pego, com explicava Juan Pérez, Ambaidor Moro.

Aquest 2007 té una singularitat i és que per primera vegada conflueixen les Festes de Moros i Cristians i les patronals. Després de diverses negociacions entre l’ajuntament i les distintes organitzacions implicades, es va arribar a aquest acord que permet que en una setmana discorren totes les festes el que, assegura Àngel Portes, president de la Junta Central de Moros i Cristians, beneficia a tot el poble.

La festa de Moros i Cristians a Pego continua creixent i madurant, perquè amb els anys es va millorant la festa per a gaudir-la des de dins i des de fora d’una manera més intensa. És potser per aquesta maduresa adquirida, que enguany una nova filà s’incorpora a la festa. Una filà cristiana composada per dones anomenada Templàries.

Demà com ja hem avançat és el dia inaugural de la Festa de Moros i Cristians els actes previstos són els següents: A partir de les 12 del migdia visita de les diferents càbiles pels representants de la Junta Central. A partir de les 10 de la nit sopar-ball al Passeig Cervantes per a tota la gent del CEAM amb un duet. I a partir de la mitjanit, ball amb l’orquestra Osiris organitzat per la filà Conqueridores, capitanes 2007, al c/ Sant Rafel on tenen la seua càbila.

580 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!