Ahir començà la vacunació massiva en la Comunitat

Ahir començà la vacunació massiva als quatre grans centres de vacunació de les tres províncies, així com els 18 punts de vacunació específics i els consultoris de les 48 Zones de Salut Bàsiques dels diferents Departaments de Salut.

A Pego i a Orba s’està posant la primera dosis de les diferents vacunes en els Centres de Salut. De moment, segons ha confirmat la regidora de Sanitat, Alicia Siscar, la vacunació massiva no ha començat a Pego, on es continua vacunant al mateix ritme que fins ara, al Centre de Salut.

En la Marina Alta l’únic centre de vacunació massiva és el que hi ha a Dénia, ubicat a Llunàtics, el qual funciona des de principis de mes.

Encara no se sap quan, però, està previst que hi haja un punt de vacunació massiva al pavelló municipal de pego. Està tot a punt per a iniciar aquest procés, però falta que arriben les dosis suficients de vacunes i que es pose el dispositiu sanitari en marxa.

Tornant a la Comunitat Valenciana, la primera jornada de vacunació massiva ha transcorregut amb total normalitat en tots els punts i grans espais de vacunació.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló ha assenyalat que el de ahir va ser “un dia històric, perquè continuem avançant en la immunització enfront del coronavirus i, entre tots, aconseguirem posar fi a aquesta pandèmia”.

Barceló ha volgut mostrar també el seu agraïment als i les professionals i al personal que forma part dels equips de vacunació els qui «estan treballant de manera incessant perquè tot el procés de vacunació transcórrega de manera àgil i eficient”.

Segons les previsions de la Conselleria de Sanitat, en total, aquesta setmana s’administrarà 185.000 dosis.

En concret, 68.000 primeres dosis per a persones de 70 a 79 anys, un segment d’edat que també rebrà 55.000 segones dosis. A més, s’administrarà 16.000 vacunes en segones dosis a persones majors de 80 anys i grans dependents, 40.000 al grup d’entre 60 i 65 anys i 6.000 a altres col·lectius.

Ara per ara, en la Comunitat Valenciana s’ha administrat un total d’1.274.517 dosis de la vacuna contra el coronavirus. Han rebut les dues dosis 309.571 persones.

689 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!