Adéu a la VI edició del taller de Creixement Personal

Al voltant de 25 dones han après a conèixer-se un poc més a si mateix durant els dos mesos que ha durat aquest taller que organitza la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúvia i les Valls. L’objectiu principal, “poder estar en pau amb una mateix”.
Dimecres 21 de desembre, s’acabava la VI edició del taller de Creixement Personal que organitza la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúvia i les Valls i que està a càrrec de Sarjana Continente des dels seus inicis. El taller va començar el passat 19 d’octubre i ha comptat amb al voltant de 25 alumnes que, durant aquests dos intensos mesos, han treballat la seua autoestima a través del ball, els massatges o la respiració conscient. La professora del curs recordava que els objectius d’un taller com aquest, de creixement personal, “són aprendre a conèixer-te a tu mateix, interiorment, veure que és el que passa perquè moltes vegades a la vida ens trobem malament; reaccionem; estem emocionalment que no sabem separar-nos ni de les emocions ni de tot el diàleg mental. Aleshores, totes aquestes tècniques serveixen, bàsicament, per començar a prendre distància”, concloïa Sarjana Continent que “bàsicament seria la meditació, poder estar en pau amb una mateix”.

Sobre aquesta base, Ràdio Pego va voler saber l’experiència adquirida per les alumnes del taller i, per a fer-ho va agafar tres testimonis diferents. La primera testimoni ens contava que era de les últimes a entrar en el grup, tot i això, reconeixia que “isc d’ací en l’autoestima altíssima”.

Una altra de les últimes alumnes ha incorporar-se al Taller de Creixement Personal ens explicava que va començar sense saber exactament “que és el que podia trobar-me aquí”. Davant aquesta incògnita, “m’he sorprès”. Aqueixa sorpresa aclaria venia donada per “la calidesa de les companyes, la mestra que tenim i tot el que hem pogut descobrir aquí”. Una de les coses que li ha permès aquest curs ha estat a “connectar amb parts de tu que desconeixies o que tenies oblidades”. Manifestava el gust per repetir l’experiència.

La tercera alumna, veterana, confessava que només provar el taller, “es va enganxar”. Els anys d’assistència al Taller de Creixement Personal li han permès apreciar que “em conec més a mi mateixa, que afronte les situacions fortes des d’un altre punt de vista perquè abans ho veia tot molt negre”. A més, asseverava que “he millorat com a persona”.

De tot el que hem escoltat fins ara podem deduir que l’objectiu comentat a l’inici de la notícia per la professora del curs, Sarjana Continente, s’ha complert, tant en les alumnes novelles com en les veteranes. Tant unes com les altres, han descobert coses d’elles mateixes que fins aleshores romanien endormiscades, a l’espera de ser rescatades. Han pujat la seua autoestima i se senten millor amb elles mateix.

Davant aquestos descobriments, el president de la Mancomunitat de Serveis Socials, Enrique Moll, confessava que aquest taller “era una cosa que desconeixia”. No obstant, informava que el taller “l’any passat no va estar subvencionat” i anunciava que “per a l’any que ve sí que anem a rebre la subvenció [….] i per tant serà més barat”, tot i que no va poder concretar xifres, al que es va afegir la demanda de que fos gratuït. Va apreciar Moll que a la sala fluïa “bon rotllo i bones vibracions”.

815 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!