Actes del 9 d’octubre

Avui al Casal Cultural arriba la flama del Correllengua per la vesprada-nit, és per això que s’obrin les portes d’aquest local per tal que qui vulga acudisca a sopar de pa-i-porta. Demà, 9 d’octubre, a les 12 tindrà lloc l’acte institucional que organitza l’Ajuntament de Pego per a commemorar la diada dels valencians i les valencianes. Des de la Plaça del mateix Ajuntament s’acudirà a la Plaça de Jaume I on els tres portaveus de l’equip de govern llegiran un manifest. Després, a la 1’30 el Bloc ha organitzat un homenatge a Valerià Miralles al Cementiri Municipal.
Dissabte és 9 d’octubre, data en què se celebra la conquesta de Jaume I sobre la ciutat de València i per tant, es considera el moment clau del naixement del poble valencià que ha derivat en el que som actualment. Per a celebrar-ho a Pego hi ha previstos diferents actes entre avui i demà.

Per a aquesta nit, a partir de les 9, està previst que arribe la flama de la llengua, el Correllengua a la nostra localitat. Ho farà al Casal Cultural és per això que aquesta entitat obri les seues portes al poble de Pego perquè tothom que ho vullga acudisca a sopar, un sopar de pa-i-porta on de segur que menges el que et ve en gust. A continuació es procedirà a llegir el manifest del Correllengua 2010 que està dedicat a Enric Valor, coincidint en el desè aniversari de la seua mort. Per últim, s’ha preparat una jam literària, oberta a qui vullga compartir la lectura amb els i les assistents a la benvinguda de la flama del valencià.

El mateix dia 9 d’octubre, a les 12 del migdia està previst l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Pego que consisteix en una concentració a la Plaça de l’Ajuntament per a procedir a fer un passeig, acompanyats de les Dansaires d’Uxola, fins a la Plaça de Jaume I, on, després dels balls tradicionals de les Dansaires d’Uxola, els tres caps visibles de l’equip de govern, donaran lectura del manifest de la diada dels valencians i les valencianes, d’aquest 2010.

Una vegada acabe aquest acte institucional el Bloc de Pego ha organitzat un acte d’homenatge al pegolí Valerià Miralles. Els nacionalistes conviden a tothom que s’hi vullga afegir, a traslladar-se en cotxe fins al cementiri municipal per a rendre eixe homenatge a “l’inestimable pegolí, ferm defensor de la nostra identitat com a poble valencià”, explicava la secretària local del Bloc, Conxa del Ruste.

En eixe acte d’homenatge hi haurà música de dolçaina i tabal, poesia de Vicent Andrés Estellés i flors.
328 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!