Acció Urgent presenta el seu Pla d’Acció Social

Este està dirigit, principalment, a la població major i a les persones amb cert grau de discapacitat. La finalitat última del Pla d’Acció Social d’Acció Urgent és el benestar de la població i minimitzar el temps de resposta. Este pla contempla la possibilitat de fer-se soci col·laborador d’Acció Urgent per una quota mínima de 10€ al mes que inclou la visita a domicili d’un socorrista d’Acció Urgent una vegada a la setmana; l’acompanyament, una vegada al mes, de l’usuari al centre de salut amb visita programada i la possibilitat de disposar d’un servei de teleassistència.
Este matí, al saló de plens de l’Ajuntament de Pego, s’ha presentat el nou servei que oferix Acció Urgent a la població de Pego anomenat Pla d’Acció Social. Per a l’ocasió s’ha comptat amb la presència de l’alcalde, Enrique Moll i el regidor de Sanitat, Carmelo Ortolà, atès que Acció Urgent presta el servei d’emergències a Pego mitjançant un conveni amb l’Ajuntament de Pego i compta amb la col·laboració de la regidoria de Sanitat per a este tipus d’accions de millora del servei.

El primer edil s’ha mostrat il·lusionat amb este nou projecte d’Acció Urgent i ha afirmat que «podem sentir-nos orgullosos de la gent que tenim», recordant que el servei d’emergències que oferix Acció Urgent fa que Pego siga l’enveja de molts.
Per la seua banda, Carmelo Ortolà, ha ressaltat que el Pla d’Acció Social que s’ha presentat hui té com a base l’envelliment de la població, el que suposa que «les persones majors tenen limitacions». Entre les més importants «els reflexos i la mobilitat disminuïxen, però volen continuar vivint a casa». Viure a casa duu aparellat el poder caure, poden sentir-se indisposats, el que provoca la necessitat d’una telefona ràpida. El Pla d’Acció Social d’Acció Urgent cobrix això. I és, per tant, un programa dirigit, principalment a les persones majors i a les persones amb algun grau de discapacitat, explicava el regidor de Sanitat. La finalitat última d’esta regidoria i de l’Ajuntament, «que els pegolins tinguem el millor servei possible», concloïa Carmelo Ortolà.
Tere Lloret, presidenta d’Acció Urgent informava que en 2015 s’han realitzat 1.450 serveis urgents i explicava que, a diferència de 2004 quan van nàixer, actualment la majoria de les telefonades requerint la presència d’Acció Urgent ve de particulars, a més de la Policia Local i el Centre de Salut.

En estos serveis que es realitzen, Lloret explicava que la gent parla amb el voluntariat d’Acció Urgent i, en eixe intercanvi, els agraïxen el servei i solen preguntar-los com poden recompensar-los. Este servei, però, és gratuït, ja que Acció Urgent opera a Pego a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Pego. D’altra banda, durant campanyes com la de l’Ona de Calor que es posa en marxa a l’estiu, en la que Acció Urgent controla setmanalment aquelles persones que ho sol·liciten, en acabar-se la campanya, moltes persones telefonen demanant la seua presència perquè, durant la visita, a més de controlar l’estat de salut, també parlen d’altres coses amb els usuaris i les usuàries. Unint estos dos demandes és com ha eixit el Pla d’Acció Social d’Acció Urgent.
El Pla d’Acció Social consistix en la decisió personal de cadascú de fer-se soci col·laborador d’Acció Urgent amb una quota mínima de 10€/mes per persona o 15€/mes per parella. Amb esta aportació mensual s’està ajudant Acció Urgent a «finançar la resta de projectes que desenvolupen com Pego CardioProtegit o l’ambulància medicalitzada, a més del propi Pla».
Qui siga soci col·laborador d’Acció Urgent gaudirà:

– D’una visita setmanal a casa per part d’algun socorrista d’Acció Urgent que s’encarregarà de prendre-li les constants vitals, la pols, la tensió, la glucosa, la saturació, entre d’altres. Si en un moment donat durant la visita es detectara alguna anomalia, s’avisaria a l’ambulància per realitzar el trasllat pertinent al Centre de Salut.

– Una vegada al mes, l’usuari disposarà d’un trasllat realitzat pel socorrista d’Acció Urgent, al centre de Salut de Pego, sempre amb visita programada.

– El Pla d’Acció Social també dóna la possibilitat de disposar d’un servei de teleassistència connectat directament a Acció Urgent. En este cas des d’Acció Urgent expliquen que el telèfon serà adquirit per l’usuari o l’usuària i serà de la seua propietat. La instal·lació, però, es realitzarà des d’Acció Urgent per programar els tres botons que enllacen dos telèfons de connecte amb familiars de l’usuari i un tercer que és el d’Acció Urgent. Cada 60 segons la telefonada saltarà d’un número a l’altre i, en cas que no responguen els familiars, Acció Urgent serà qui acudisca al lloc des d’on s’ha fet la telefonada el més prompte possible per prestar l’ajuda humanitària que es requerisca.
Este sistema de teleassistència inclou «custòdia de claus» per part de la Policia Local. Explicaven des d’Acció Urgent que, en cas de no tenir cap familiar a Pego, l’usuari pot deixar una còpia de la clau de casa a la Policia Local per si fora precís accedir a la vivenda en cas d’ajuda. En estos casos algun agent es desplaçaria a l’habitatge amb Acció Urgent i seria la persona encarregada d’obrir la porta i custodiar la clau.

Entre els avantatges que destacava Tere Lloret sobre este Pla d’Acció Social és que permetrà que les persones que ho necessiten estiguen controlades tot l’any en fer-se sòcies col·laboradores per alguna persona relativament coneguda. Com a exemple de la confiança de la societat pegolina en la tasca que està realitzant Acció Urgent, informava que el cotxe que utilitzaran per a cobrir eixe servei ha estat cedit gratuïtament per AutoAlmela i la retolació del vehicle ha corregut a càrrec de Les Valls.

Eixe cotxe està equipat amb una farmaciola medicalitzada ben completa.

Deixaven clar des d’Acció Urgent que tot i la posada en marxa d’este Pla d’Acció Social, es continuarà donant el servei d’emergències i desenvolupament la resta de projectes ja en marxa.
1557 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!