Acció Urgent instal•la el quart desfibril•lador del projecte ‘Pego CardioProtegit’

Este s’ha ubicat a l’IES Enric Valor de Pego amb la presència de la directora del centre, del coordinador mèdic i la coordinadora d’infermeria del centre de salut de Pego. Este nou aparell cobrirà 570 alumnes i una setantena de personal docent i no docent de l’institut.
El projecte d’Acció Urgent ‘Pego CardioProtegit’ continua completant-se. Este matí s’ha instal•lat el quart desfibril•lador dels nou previstos en el projecte. En esta ocasió ha estat a l’institut Enric Valor de Pego on hi ha matriculats 570 alumnes i on treballen al voltant de 70 persones, entre el personal docent i no docent que allí treballa.

La directora del centre, Lluïsa Parra ha destacat que Acció Urgent “és molt important” que l’institut haja està inclòs entre els punts a cobrir dins el projecte ‘Pego CardioProtegit’ perquè “alguns professors i entrenadors havien insistit des de fa temps que en compràrem i, si ara ens ve regalat, és una gràcia”. També comentava que fins ara no s’ha hagut d’utilitzar. No obstant, “com és un perill que existix […] esperem traure-li profit”, tot i que confiava en no haver-lo d’utilitzar.
A més de la directora de l’IES Enric Valor de Pego, en esta ocasió també han acudit a la instal•lació del quart desfibril•lador del projecte d’Acció Urgent, el coordinador mèdic i la coordinadora d’infermeria del Centre de Salut de Pego. A més de l’alcalde i les regidores de Sanitat i Educació de l’Ajuntament de Pego.

Ressaltava l’alcalde, Enrique Moll que es tracta d’un pas més, “un pas molt important en un centre educatiu on hi ha més de 500 alumnes, on hi ha professorat, on es fan esforços físics habituals”, ja que anomenava Moll que cada vegada ixen més casos de parades cardíaques en gent jove i “per tant, cobrim un àmbit d’acció molt important posant un aparell a l’institut”.

La regidora de Sanitat, Elvira Ciurana, confiava -com feia la directora del centre- en què “no es gaste” l’aparell instal•lat este matí a l’IES Enric Valor. Posava l’accent en la tranquil•litat que reporta el fet que tot l’alumnat i el personal del centre serà format per Acció Urgent perquè prenguen consciència de l’importància del desfibril•lador i de la seua utilització. Recordava Ciurana que a l’institut ja hi ha dos persones, una de les vedells i el professional que treballa a la cantina que van assistir al curs homologat per l’Institut Valencià del Cor.

1014 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!