A Pego existeix violència de gènere

Aquesta dada la reflecteix l’estudi de diagnòstic d’igualtat entre homes i dones. Dijous es posa en marxa la regidoria d’igualtat entre totes les persones que aglutinarà serveis socials, dona i immigració. Diumenge a les 12 del migdia es realitzarà una concentració i una actuació per denunciar el maltractament cap a les dones. Per la vesprada teatre realista sobre la situació a tot l’estat espanyol. Les conclusions que ofereix el diagnòstic d’igualtat entre homes i dones sobre Pego no són massa positives, ja que una gran part de la població reconeix que al municipi existeix violència de gènere. És potser per això que la regidoria de la dona, junt al Grup de Dones Cabal ha dedicat tota una setmana a denunciar aquest fet, que s’estén per tot el món. Però les activitats no se cenyeixen només a aquest període, sinó que s’estenen durant tot l’any; algunes d’elles inclús es repeteixen des de fa un parell d’anys, com és el taller per a millorar les relacions personals.

El 25 de novembre, diumenge, se celebra el dia internacional contra la violència de gènere. A Pego eixe dia, a les 7 de la vesprada hi haurà teatre. Rars produccions posarà en escena “Fins que la mort ens separi”, una obra crua que traurà a la llum molts dels problemes reals que existeixen entre parelles on l’home vol dominar la situació, com explicava el regidor de la dona, el nacionalista Àngel Sendra, que afegia la tasca que s’ha fet a les escoles a través de tallers de sensibilització.

Tasca de sensibilització que també ha traspassat els murs de l’institut, aquesta vegada de la mà de Cabal. Amb la col•laboració de les terapeutes Maria Sendra i Teresa Ros, de Gregal, s’està duent a terme el taller “Tolerància i violència de gènere” que és impartit per a alumnes de 1r i 4t curs. Allí, segons assenyalava Tere Ferrando, presidenta del Grup de Dones Cabal “els xicons parlen com com les persones majors […] tenen una consciència d’açò que espere que el nostre treball servisca per a alguna cosa.”. Afegia Ferrando que espera que diumenge acudisca tot el poble a la concentració de repulsa contra els maltractadors.

Demà dijous, de 1 a 2 de la vesprada Ràdio Pego serà protagonista d’un fet històric a la localitat, i és que s’asseuran a l’estudi d’aquesta casa les representants de la policia local, del centre de salut, de la regidoria de la dona i de l’assessorament jurídic per primera vegada. Serà durant el programa “Taula Oberta”, un fet que Xaro Pinto, coordinadora de l’àrea, aborda amb “la il•lusió i l’esperança que […] comence a posar-se en marxa una tasca de coordinació” entre les quatre institucions.

Al respecte de l’estudi diagnòstic d’igualtat entre homes i dones que s’ha dut a terme a Pego algunes conclusions reflecteixen que el 49% de la població creu que no hi ha desigualtat en esdeveniments festius i esportius, tot i que també informa que hi ha pocs homes que saben realitzar les tasques domèstiques, i en eixa mateixa línia no es valoren les feines que s’han de fer a casa, perquè, assegura Àngel Sendra, no es realitzen.

Les dades més preocupants són tal vegada aquelles que fan referència a la violència de gènere, ja que l’estudi conclou que si que existeix violència d’aquest tipus a Pego, perquè la majoria d’enquestats reconeixen que saben d’algun cas, però mai ho han denunciat perquè consideren que és una qüestió privada.

Per últim recordar que demà dijous a les 9 de la nit a la Casa de Cultura tindrà lloc la presentació de la Regidoria de la Igualtat d’Oportunitats entre totes les persones, una denominació que vol abraçar les actuals regidories de la dona, de serveis socials i d’immigració. I que tindrà com a tècnica i coordinadora a Xaro Pinto.

676 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!