A Pego, en les primàries a Secretari General del PSOE, arrasa Eduardo Madina

Contràriament al resultat general on s’ha imposat Pedro Sánchez amb contundència, a Pego ha estat Madina qui s’ha endut la majoria dels vots emesos. El secretari dels socialistes pegolins, Enrique Moll, no creu que el suport a Madina tinga més repercussió. Destaca l’alta participació pegolina a les primàries, pròxima al 80%.
AMPLIACIÓ DE NOTÍCIA AMB LES DECLARACIONS DEL SECRETARI LOCAL DEL PSPV-PSOE DE PEGO.
Diumenge es van dur a terme les primàries per a elegir el nou Secretari General del PSOE. Tres eren els candidats: Pedro Sánchez, Eduardo Madina i José Antonio Pérez Tapias. Els resultats definitius donen una àmplia victòria a Pedro Sánchez, qui aconseguia 48.7% dels vots. Eduardo Madina, quedava segon amb el 36.2% i el tercer posicionat era José Antoni Pérez Tapias, amb el 15.1%. El resultat traslladava el suport aconseguit per cadascun d’ells amb els avals.

A Pego, però, el resultat ha estat divergent amb l’oficial. Diumenge el 78.4% dels afiliats i les afiliades exercien el seu dret a elegir, per primera vegada, el Secretari General de la formació socialista. D’aquest percentatge, Eduardo Madina era qui més recolzament rebia, el 69%, front al 20.7% per a Pedro Sánchez i el 10.3% per a José Antoni Pérez Tapias.
Vots emesos: 29 (de 37 afiliats/des, 78.4%)

RESULTATS:
Eduardo Madina: 20 vots (69%)
Pedro Sánchez: 6 vots (20.7%)
José Antonio Pérez Tapias: 3 vots (10.3%)

Davant este resultat, Ràdio Pego preguntava al secretari local de la formació, Enrique Moll, per si pot haver conseqüències polítiques futures en no haver recolzat el candidat que finalment ha estat elegit Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez. Moll ha declarat que “en principi no té cap altra lectura que la gent ha apostat per un dels tres candidats que es van presentar encapçalar la secretaria general del partit socialista”. Això sí, Enrique Moll destacava “la participació de Pego, ja que sempre estem per damunt de la mitjana”. Ho feia un 78’4% dels afiliats socialistes.

Xàbia i Calp són altres dels municipis que van apostar per Madina. De fet, el secretari de Pego comentava que “a la província d’Alacant en molts sectors es va apostar per la figura de Madina perquè ha vingut més per ací, s’ha donat a conèixer més”. Recordava que darrerament no estan del bàndol dels guanyadors ja que quan es va votar entre Pérez Rubalcaba i Chacón, Pego va donar suport a Chacón, una qüestió, però “que no ens preocupa”, concloïa Moll.

El secretari local dels socialistes pegolins considera que amb l’elecció del Secretari General pel procés de primàries, on un afiliat és un vot, el que ha fet el PSOE ha estat “encetar un procés que hem de continuar en tots els àmbits i sectors”. De fet, ell, com a secretari local “va a proposar a l’executiva local que es facen unes primàries perquè la gent que vullga presentar-se es puga presentar i que els militants i, fins i tots els simpatitzants, puguen votar el pròxim candidat que puga tindre el PSOE a l’alcaldia de Pego”.

Enrique Moll declarava açò perquè “hi ha una directriu dins del partit que diu que on tinguem una alcaldia el candidat únic és l’alcalde” i no perquè abans no s’haja triat o ratificat els candidats socialistes que fins ara han encapçalat les llistes socialistes.

Acabava el secretari socialista de Pego agraint “a tota la militància l’esforç que va fer en un diumenge de vindre a votar” i expressava “la voluntat del PSPV-PSOE de Pego de què tota la gent que vullga participar i col•laborar en la tasca de reformar, modificar i ampliar el partit, té les portes obertes de la Casa del Poble”.

A Pego, en les primàries a Secretari General del PSOE, arrasa Eduardo Madina

Contràriament al resultat general on s’ha imposat Pedro Sánchez amb contundència, a Pego ha estat Madina qui s’ha endut la majoria dels vots emesos. Al País Valencià Sánchez també ha guanyat, però amb un resultat relativament ajustat.
(més…)
0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!