A partir de dilluns, programació d’estiu a Ràdio Pego, ‘A l’Ombra de la Figuera’

Com a novetats, l’hora del conte per als menuts i joves; la informació real sobre el trànsit i l’estat de la mar; un espai per a l’humor; planeta en moviment; o uns moments per les entrevistes culturals; a més de terra nostra, un espai per escoltar altres músiques, que es barrejaran amb les ja conegudes i fresques de l’estiu; són la base del que oferirà Ràdio Pego a partir del dilluns, 5 de juliol.

Ràdio Pego enceta la primera setmana sencera del mes de juliol buscant el seu lloc ‘A l’Ombra de la Figuera’, o el que és el mateix, amb nova programació, la programació de l’estiu que fins a finals de setembre us acompanyarà des de les 8 del matí i fins les 2 de la vesprada en directe i, després, amb música variada per a tots els gustos.

A partir de les 8 del matí ens apostem ‘A l’ombra de la Figuera’ des de la 107.8 en FM, per a acompanyar-vos amb música, informació diversa, contes, humor, consells pràctics, entre d’altres. Així, fins les 2 de la vesprada.

En la franja de 8 a 9 del matí podrem escoltar la informació habitual del ‘Despertino’ amb la novetat de la situació del trànsit a nivell general i més local i comarcal. Des de les 8 i fins les 10 del matí també s’aniran explicant consells pràctics com per exemple que la farina serveix, a més de per a cuinar, també per a netejar la llar i els metalls. Així, la farina barrejada amb sal, vinagre i ou, és capaç de tornar a fer brillar diferents metalls. La fórmula és molt senzilla i totalment innòcua per a l’entorn. Un altre ús alternatiu de la farina ajuda a deixar com a nous els tapissats de sofàs, cadires o sellons. Primer es cobreix amb farina la superfície a tractar, es raspalla suaument i es deixa reposar una nit. Al dia següent s’aspira minuciosament per a eliminar la farina i també les taques.

A les 9 del matí serà el moment per als contes. Contes per a infantils i joves, ja que hi haurà per a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys.

També tindrem per a xics i xiques a partir de 10 ó 11 anys:

Els dimecres… el torn és per al terror! Eixe dia, i durant sis setmanes, anirà emetent-se, per capítols, ‘L’hivernacle del terror’ de Jenny Nimmo, traduït per Josep Millo. Una vegada acabat aquest conte continuarem en la saga de Nimmo.

En l’interval de 9’30 a 11 del matí intentarem conèixer i oferir com està l’estat de la mar contactant amb la Creu Roja.

Dilluns i dimecres, de 9’30 a les 10 obrim, a Ràdio Pego, un racó per a la varietat musical amb la finalitat de donar eixida a eixa música de qualitat que normalment no té cabuda en els circuits radiofònics diaris però que també ens agradaria transmetre-us i que la descobrírem entre tots i totes, a través de l’espai ‘Terra Nostra’.

Divendres, en eixa franja horària donarem a conèixer alguna banda sonora original.

Dimecres i divendres, de 10 a 10’30, aproximadament, serà el moment per a l’humor a Ràdio Pego. Dimecres, amb ‘Complot en las Ondas’, un programa gravat als estudis d’Aldaia Ràdio per l’equip de guionistes d’ ‘Indefinits’, en la seua versió en castellà. Aquests programes han estat gravats al llarg de l’any que nosaltres arrepleguem per a l’estiu. L’humor del divendres, serà més casolà, però igual d’intens.

El dimarts, a les 12, després dels avisos, és el torn per a prestar atenció al nostre planeta i els seus moviments, amb l’espai de format breu ‘Planeta en moviment’.

El dijous, a les 12, després dels informatius, realitzarem una entrevista cultural per a saber i conèixer, de primera mà, alguna activitat cultural del poble, de la comarca o del País Valencià en general. Les activitats poden anar des de cantants i artistes plàstics, passant per cuiners, arquitectes, escriptors o llauradors, entre d’altres. Una manera de descobrir propostes interessants a tenir en compte.

Divendres, a les 12, després dels avisos municipals, recuperem ‘la Terrassa d’Estiu’ per a oferir les estrenes de cinema per al cap de setmana i recordar alguna pel•lícula mítica. També divendres, a partir de la 1 de la vesprada, és temps per a l’Agenda Cultural on repassarem les activitats culturals i les festes que aniran desenvolupant-se a la comarca.

En eixa franja horària, dilluns i dimecres, també recuperem ‘L’Amanida’ amb tots els seus ingredients ben saborosos, per a refrescar el migdia calorós de l’estiu. En aquesta hora barrejarem informació diversa i entrevistes per a estar al dia de tot el que passa al món, des de punts de vista menys habituals.

Dimarts i dijous, a partir de la 1, informatius, en un format molt més reduït de l’habitual, ja que a l’estiu la informació baixa la seua intensitat. Els informatius es repetiran a les 7 de la vesprada.

No podem oblidar que durant la major part del temps A l’Ombra de la Figuera emetrà música, molta música de tot tipus i per a tots els gustos. A partir de les 11 i fins a la 1 de la vesprada, vosaltres teniu la clau a través de les vostres dedicatòries.
653 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!