A l’agost, primer mig any de Carnestoltes a Pego

Era un rumor que circulava per la xarxa social Facebook i s’ha confirmat, el proper 28 d’agost Pego celebrarà el seu primer mig any de Carnestoltes al Passeig Michel. Des de l’ajuntament s’explica que s’ha apostat per dur-ho endavant per a compensar la cancel•lació del Carnestoltes real de 2010 al mes de febrer.
Fa un temps va aparèixer un grup a la xarxa social Facebook amb el nom ‘1er MIG ANY DE CARNESTOLTES DE PEGO!!!!’. Un títol ben curiós si tenim en compte que hi ha molts mig anys a Pego, però justament el de Carnestoltes feia poc que s’havia adduït que no era factible perquè l’agost és un mes en què el municipi es queda pràcticament buit, perquè la gent baixa a les cases del mar per a intentar alleugerir la calor sufocant que es concentra a Pego.

L’altre dia es podia llegir en aquest grup que “Des de l’Ajuntament m’han confirmat que el dia 28 d’agost es farà a Pego el primer mig any de carnestoltes en la història dels carnestoltes de Pego. Per tant, és precís que tots convidem als nostres contactes de facebook al grup per a què eixe dia siga inoblidable per a tota la gent de Pego i d’altres pobles que vinguen a passar-ho bé al poble de Pego. Quants més siguem, més festa farem!!!”

Aquesta asseveració ha dut als Informatius de Ràdio Pego a voler confirmar la notícia de primera mà posant-nos en contacte amb el regidor de Festes, l’independent Ricardo Cabrera, que confirmava l’organització, per part de l’Ajuntament de Pego a través de la seua regidoria de Festes, de l’esdeveniment, previst per al 28 d’agost, darrer dissabte d’eixe mes, al Passeig de Michel, on des de fa uns anys es ve celebrant la popular festa. Argumentava Cabrera que “com van tenir la desagradable tasca d’haver de suspendre el Carnestoltes a febrer, des d’eixe mateix dia, des d’eixa mateixa setmana, es va plantejar que s’havia de fer alguna cosa”, entre d’altres qüestions perquè hi havia autobusos llogats en què es veia difícil recuperar els diners. Va ser en aquest punt que el regidor de Festes va decidir intentar tornar “a remoure una cosa que ja es feia, que va estar fa 10 anys més o menys unes quantes actuacions, tot i que no va arribar a collar”, com és el mig any de carnestoltes. Pronosticava Cabrera, que en aquesta ocasió, tenint en compte que la festa més popular de Pego es va suspendre a febrer, “pot collar el mig any de Carnestoltes”.

Tot i el darrer pronòstic del regidor de Festes, el que intueix que enguany “pot collar el mig any de Carnestoltes”, la pregunta és obligada: “Creus que hi haurà resposta per part de la gent al ser un mes en el que tradicionalment la gent se’n va fora?”. Ricardo Cabrera reiterava que sí i argumentava que “a l’altura que estem i el que m’ho ha preguntat la gent; no em pensava ni que tindria ni la meitat d’acceptació i resposta.” De moment, el grup de Facebook té 1.063 membres.

Animava Ricardo Cabrera a la gent a acudir a aquesta iniciativa i pronosticava que “segur que hi haurà molts banyadors de dona en pamela”.

661 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!