A l’agost, l’atur a Pego augmenta en 7 persones

El mes de juliol presentava 869 persones registrades i en el mes d’agost han estat 876. En mirar un any enrere, l’atur a Pego ha descendit en 85 persones. A la Marina Alta l’atur a l’agost ha disminuït en 98 persones.
El mes de juliol presentava 869 persones registrades i en el mes d’agost han estat 876. Els sectors d’activitat que han sumat desocupats han estat la construcció, 139 (+8); les persones sense activitat econòmica prèvia, 77 (+4) i el sector serveis, 522 (+2). La indústria a mantingut el nombre de desocupats de juliol (67). Per la seua banda, l’agricultura equilibra la balança en registrar 7 baixes en les llistes de l’atur, 71 (-7).

Si es fem la vista enrere i observem quin era el nombre de persones aturades a Pego l’agost de 2013, el balanç és positiu. L’agost de 2013 Pego registrava 961 persones al SERVEF. Actualment en són 876, el que significa que esta llista ha disminuït en 85 persones. El que no ens permeten conèixer les estadístiques del SERVEF són els motius d’esta baixada. Si es deu a què eixes 85 persones estan treballant realment, si han emigrat o si directament s’han donat de baixa del SERVEF perquè no tenen expectatives de trobar feina en la conjuntura actual.

El que sí que s’observa és que són justament els sectors serveis, de la construcció i de persones sense activitat econòmica prèvia són els que han descendit transcorregut un any. Indústria es manté en les mateixes xifres i agricultura, contràriament, ha augmentat els registres de desocupació en este any.

La Marina Alta a l’agost de 2014 ha registrat 13.504 persones desocupades, 98 persones menys que durant el mes de juliol. Tot fa indicar que són els tres grans municipis costaners (Dénia, Xàbia i Calp) els que tiren de carro per reforçar el sector serveis.
941 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!